Piyano dersleri alan Kayra, matematikteki üstün yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne... Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne...

Otizm Teşhisi Sonrası Müzik Yeteneği Keşfedildi

Zonguldak'ta yaşayan Murat ve Semiha Özelli çiftinin 4,5 yaşındayken atipik otizm teşhisi konulan oğulları Kayra Şükrü Özelli, müzikle tanışarak hayata bağlandı. Kayra'nın ailesi, çocuklarının müzik ve matematikle ilgili ilgisini fark edince onu desteklemeye karar verdi. Piyano ile tanışması ise Kayra'nın yaşamında dönüm noktası oldu.

Mutlak Kulak Yeteneği ve Piyano Dersleri

Yakınlarının getirdiği piyano ile tanışan Kayra, Gençlik Merkezi'nde piyano öğretmeni olan Nalan Kalyoncu ile ders almaya başladı. Kalyoncu, Kayra'nın doğuştan gelen "absolut kulak" yeteneğini fark etti. Bu özel yetenek sayesinde Kayra, duyduğu her sesi notalara çevirebiliyor. Piyano öğretmeni Kalyoncu, Kayra'nın müzikteki özel yeteneğini gözler önüne serdiğini belirterek, "Kayra benim için çok müthiş bir öğrenci" dedi.

"Piyano, Kayra'nın Mutluluk Kaynağı"

Kayra'nın annesi Semiha Özelli, oğullarının otizm teşhisi almasının ardından müziğin ve matematiğin Kayra için terapi niteliği taşıdığını ifade etti. Kayra'nın müziğin yanı sıra matematikte de üstün yetenek gösterdiğini belirten anne Özelli, müziğin oğlunun en büyük mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı. Özelli, Kayra'nın gelecekte müzikle ilgili bir meslek sahibi olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Zonguldaklı otizmli çocuk Kayra Şükrü Özelli, atipik otizm teşhisi almasına rağmen doğuştan gelen "mutlak kulak" yeteneği ile müzik dünyasında adını duyuruyor. Piyano dersleri alarak müziğini geliştiren Kayra, matematikteki başarısıyla da dikkat çekiyor. Ailesi ve öğretmeni, Kayra'nın yeteneklerini keşfetmesinde ve geliştirmesinde büyük rol oynuyor.

HABER MERKEZİ