Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun olan Emine Yazar Okumuş, Dr. Öğr. Üyesi Birgül Ulutaş danışmanlığında gerçekleştirdiği yüksek lisans tezi ile Türk Sosyal Bilimler Derneği (TSBD) Genç Sosyal Bilimciler Ödülü'nü kazandı.

CHP Zonguldak İl Başkanı Dural, 2010 Karadon maden faciasını andı... CHP Zonguldak İl Başkanı Dural, 2010 Karadon maden faciasını andı...

Zonguldaklı Genç Araştırmacı Tsbd Genç Sosyal Bilimciler Ödülü'nü Aldı! (3)

Ödül Alan Tez "Bir Kamusal Eğitim Deneyimi: EKİ Armutçuk Özel İlkokulu Üzerine Tarihsel Bir Analiz"

Türk Sosyal Bilimler Derneği, her yıl doktora ve yüksek lisans tezleri ile makale/kitap dallarında genç araştırmacılara ödüller vererek sosyal bilimlerde disiplinler arası çalışmaları destekliyor. Emine Yazar Okumuş, Eğitim Yönetimi bölümünden tamamladığı yüksek lisans tezi olan "Bir Kamusal Eğitim Deneyimi: EKİ Armutçuk Özel İlkokulu Üzerine Tarihsel Bir Analiz" başlıklı çalışmasıyla 2023 yılında yüksek lisans dalında ödüle layık görüldü.

Tez İçeriği ve Katkıları

Tez, Batı Karadeniz ve Zonguldak'ın eğitim tarihinde önemli bir deneyimi temsil eden EKİ Armutçuk Özel İlkokulu'nu konu alıyor. 1953-1983 yıllarını kapsayan dönemi, sözlü tarih çalışmaları ve doküman incelemelerini birleştirerek ele alan tez, Zonguldak'ın refah devletleri dönemine ışık tutuyor.

Emine Yazar Okumuş'un Kariyeri 

2009 yılında Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun olan Okumuş, çeşitli okullarda görev aldıktan sonra 2019 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı ve 2022 yılında yüksek lisansını tamamladı. Halen Kdz. Ereğli Ormanlı Ortaokulu'nda Türkçe öğretmenliği görevini sürdürmektedir.

HABER MERKEZİ