60 yıllık geçmişi bulunan Zonguldak Fevkani Köprüsünün yıkılıp yıkılmayacağı veya ne zaman yıkılacağı tartışmaları yıllardır şehri yönetenler tarafından sürekli olarak konuşulur ve masaya yatırılır ama aradan zaman geçtikten sonra o konuşmalar rafa kalkar ve Zonguldak’ın sırtındaki o kambur demir yığını 24 saat gece-gündüz bu şehirde yaşayan insanların gözünün içine tehlikeli şekilde bakar durur.   Baktıkça da yetkililere, “ Yeter artık, sürekli konuşuyorsunuz yıkacaksanız yıkın, yapacaksanız yapın ben bu yükü taşıyamaz oldum.” diye sitem eder.

Tonlarca demir yığını üzerinden siyaset yapanlar sene 2020 olmasına rağmen bu sorunu kökten halletmek için Fevkani Köprüsünün yıkılmasına artık kesin gözüyle bakıyorlar. AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Dr. Ömer Selim Alan,  bu konu hakkında ciddi durarak köprü hakkında sık-sık konuşmalar yapıp yıkılması yönünde kesin karar alındığını açıklamış ve şu önemli sözleri basınla paylaşmıştı.

Galatasaray futbolcusu Kerem Demirbay, Zonguldak'a selam gönderdi! Galatasaray futbolcusu Kerem Demirbay, Zonguldak'a selam gönderdi!

“Biz Fevkani Köprüsü altında bulunan esnaflarımızla sürekli görüşüyoruz. Kendileri şuanda orada işgalci konumundalar. Ecrimisil ödüyorlar bir yatırım yapamıyorlar. Ticaretleri de her geçen gün geriye doğru gidiyor. Biz şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek istiyoruz. Bunun için de vekillerimiz ve teşkilatlarımızla beraber sürekli Ankara’dayız. Fevkani Köprüsü de bunun bir ayağıdır. Biz seçim zamanı ne söz verdiysek bugünde aynı yerdeyiz, “yıkmaya değil yapmaya geldik” dedik önce yapacağız sonra yıkacağız. Önce oradaki esnaflarımızdan tapu sahibi olmak isteyenlere tapularını teslim edeceğiz. Kiracı olmak istiyorum diyenlere de kiralama yöntemiyle dükkânlarını teslim edeceğiz. Ondan sonra Fevkani Köprüsünü kaldırmayı düşünüyoruz”

İŞİN ÖZETİ ŞUDUR: Fotoğrafı konuşturduğumuzda 3 fotoğraflı olarak köprüyü sizlerin daha net görmesi için alt kısımdan çektim. Köprünün İbrahim Tatlıses’in şu güzel ve anlamlı şarkısını mırıldandığını duyar gibi oldum.

Söylenecek gibi değil dostlarım
Bu yüzden suskunum bu yüzden durgun
Neler çektim neler, neler dostlarım
Bu yüzden mutsuzum bu yüzden yorgun

Yorgunum (yorgun) yorgunum yorgun
Yeter artık diye diye inledim
Haykırdım sesimi duyan olmadı
Yıllarca acıyla dertle savaştım
Halin nedir diye soran olmadı
Yıllarca acıyla dertle savaştım
Halin nedir diye soran olmadı.