“ZONGUGULDAK-GÖKÇEBEY OSB BÖLGEDEKİ İŞSİZLİĞİ KÖKTEN ÇÖZECEKTİR”

ZTSO başkanı Metin Demir Zonguldak'taki işsizlik sorununa değindi. Zonguldak'ın ilçesindeki OSB'nin gençlere faydası olacağını bu sözlerle açıkladı:

Haftaya nasıl başlayacağız? Zonguldak, Bartın,Karabük, Kastamonu, Bolu ve Düzce'de hava nasıl olacak? Haftaya nasıl başlayacağız? Zonguldak, Bartın,Karabük, Kastamonu, Bolu ve Düzce'de hava nasıl olacak?

"Zonguldak’ın güçlü sektörlerimizi ve kuruluşlarımız var. Bu anlamda da geleceğe dair umutluyuz. Umutlarımızı heyecanlandıran Filyos projesidir. Karadeniz gazının Zonguldak açıklarında bulunması nedeniyle bölgeyi cazip haline getirdi. Yılda 25 milyon tona hazır bir Filyos limanımızın içinde de TPAO rafineri 1. Etap tamamlandı. 6 bin dönümlük endüstri bölgesinde yatırımlar netleşiyor. Serbest bölge için de alternatifler çalışılıyor. Zonguldak-Gökçebey OSB çerçevesinde orta ölçekli düzenli sanayi ortamlarına ihtiyaç duyulmaktadır.  Gökçebey bölgesinde 650 dönümlük 1. Etap yer seçimimiz tamamladık. Bu bölgemize de 4. Ve 5. Bölge teşvik avantajı sunulacak. Gökçebey bölgesinin işsizlik sorununu kökten çözecek önemli bir proje. Ama aynı ifadeleri Kilimli ilçemiz için konuşamıyoruz. Karadeniz bölgesinde denize dolgu yapılarak yeni alanların oluşturulduğunu görüyoruz. Alacaağzı bölgemizde kendiliğinden hazır dolgu alanı olduğunu tespit ettik. Hiç kullanılmayan atıl bir arazinin değerlendirilmesi bazında Kilimli teknoloji ve yatırım üssü olarak ekonomik faaliyetin yükselmesi adına hamleler yapıyoruz."