Zonguldak Orta Kapuz ve Tersane'de DDY İkinci Bölge tarafından bir inşaat firmasına ihale ile aldığı alanı kirletiliyor. Bir zamanlar Türk Sineması'na plato olmuş Zonguldak inşaat atıkları ile kirletiliyor. 

1968 yılında Zonguldak'ta çekilen başrollerini Ediz Hun ve Hülya Koçyiğitin paylaştığı "Kadın Asla Unutmaz" filminin geçtiği ve manzarasıyla büyülediği yılların sahili bir inşaat firmasına verilen ihaleyle birlikte mahvedildi. 

Köyleri Kalkındırma Derneğinin yeni başkanı belli oldu! Köyleri Kalkındırma Derneğinin yeni başkanı belli oldu!

"Kadın Asla Unutmaz" filmi 1968 yılında Hürrem Erman’ın yönetmenliğinde çekilmiş uzun metraj bir dram filmidir. Hülya Koçyiğit’in yıldızının henüz yeni parlamaya başladığı zamanlarda çekilen film, o dönemki sinema kültürünün taleplerini karşılayan ve beğenilen bir yapım olmuştur. Filmin Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Selma Güneri gibi başarılı isimleri bir araya getiren geniş bir oyuncu kadrosu olan film Zonguldak caddelerinde çekilmiş ve Zonguldak manzaralarıyla donatılmıştı. 

Günümüzde ise Türk Sineması'na mekan olmuş bu yerler yok edilmekle burun buruna geldi. Manzarasıyla büyüleyen Orta Kapuz moloz yığınları, inşaat atıkları ile yok ediliyor.