Zonguldak Orta Kapuz ve Tersane'de DDY İkinci Bölge tarafından bir inşaat firması ihale ile aldığı alanı kirlettiğini Zonguldak eski TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan facebook hesabından paylaşarak gündeme taşımıştı.

Aydan filmlere konu olmuş Orta Kapuz'un doğal alanının  nasıl kirletildiğini gündeme taşımasından sonra Zonguldak Basını durumu medyaya taşımıştı.

Zonguldak'ın doğasını katleden müteahhite af yok! (2)

ORTA KAPUZ'U KİRLETEN FİRMA TESPİT EDİLDİ

Türkiye Devlet Demir Yolları, Tersane ve Orta Kapuz'a yapılacak üt geçit ve asansörü ihale usulü bir firmaya verdi. Firma Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un "Kadın Asla Unutmaz" filminde mekan olarak kullanılan alanı tahrip ettii. Bu olay üstüne firma Zonguldak Çevre ve Şehir İl Müdürlüğüne firmayı şikayet etti. Öncesinde firmaya ceza kesilirken sonrasında ceza geri alındı. 

Zonguldak'ın doğasını katleden müteahhite af yok!-1

CEZA YANLIŞ ADRESE GİTTİ

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

Doğal alanı tahrip eden firmaya kesilecek olan ceza başka bir firmaya kesildi. Toplamda 293 bin tl ceza kesilen firma olaya itiraz etti. Sonradan olayın sorumlusu olan firmanın Umur Akşahin adlı firma olduğu ortaya çıktı. Suça iştirak eden gerçek firma Umur Akşahin firmasına 293 bin liralık ceza kesilirken diğer firmanın cezası geri alındı.

ÖZEL HABER

Aybüke Ünal