Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Bolu'ya uyarı! Yazın daha da artacak

Arifiye Karasu Demiryolu inşaatının 2021 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Bu sebeple Zonguldak – Ereğli – Akçakoca Demiryolunun bir an önce gündeme alınması isteniyor.

Zonguldak – Kozlu arasında mevcut olan demiryolunun rehabilite edilerek Ereğli’ye oradanda Akçakoca’ya uzatılarak Arifiye Karasu Demiryolu ile birleştirilmesi bekleniyor.

13 Aralık 1925 tarihinde 1314 sayılı  “Kömüre Giden Demiryolu” adıyla Irmak–Filyos ve  Filyos–Ereğli  olmak üzere, iki kesimden oluşan “Ankara–Ereğli Demiryolu Hattı” Kanunu çıkarıldı. Kanun kapsamında 1927 yılında demiryolu Filyos’a iskele yapılırken liman yapılması da düşünülür. Fakat demiryolunun Ereğli’ ye bağlanacak olması nedeniyle bu düşünceden vazgeçilmişti.

 

Mega Endüstri Bölgesi olan Filyos Limanının Ereğli Limanına oradan da Akçakoca üzerinden Karasu Limanına bağlanması isteniyor. Bu sayede hat boyunca lojistik hattının güçlendirilmesi, bu istikametteki sanayi tesislerinin ihtiyacın giderilmesi bekleniyor.

Ayrıca yolcu taşımacılığının da başlaması ile bölgenin ivme kazanması hedefleniyor.

Projede revizyon yapılmazsa Zonguldak pas geçilerek yeni bir hat yapılacak.

 

 

" width="560">