BÜROKRATIN İNADI 9 AY KAYBETTİRDİ!

Zonguldak-Kastamonu işbirliğiyle yapılacak projeye engel bürokrat gitti!

Çaycuma TOKİ konutları neden teslim edilmedi? Çaycuma TOKİ konutları neden teslim edilmedi?

Bir bürokratın inadı yüzünden denizde kafes balıkçılığı projesinin başlamasında 9 ay kaybeden Zonguldak’ın önü açıldı. Projeyi engelleyen bürokratın başka göreve atanmasıyla Zonguldak’ın önü açıldığı açıklandı.
Zonguldak’ta denizde kafes balıkçılığının yapılmasıyla ilgili hazırlanan projenin bürokratın inadı nedeniyle 9 ay zaman kaybedildiğini söyleyen Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, “Güzel bir gelişme oldu. Bürokratın yüzünden 9 ay kaybettik ama orada güzel bir gelişme oldu. Bürokratımız artık bir görevden başka bir göreve. Bürokrat bize dokuz ay kaybettirdi.Bir önceki müdürümüz oturdu proje burada olur orada olmaz diye harita çizdi. O bürokrat yeni gelen müdür de burada olmaz demeye başladı. Müdürün çizdiği haritaya muhalefet etmeye başladı. Ciddi bir zaman kaybı yolumuza devam ediyoruz.İnşallah bu projeyi de hayata geçiririz 25.000 tonluk bir kapasitede başlamayı planlıyoruz ve ağırlıklı ihracata çalışacağız inşallah bu 25.000 tonluk kapasite yaklaşık 32 35 milyon dolarlık yatırım yapılacak." ifadelerine yer verdi.


EREĞLİ LİMAN BAŞKANI!
Metin Demir’in bahsettiği bürokratın Kdz. Ereğli eski Liman Başkanı olduğu öğrenildi. Bir önceki Liman Başkanının olur verdiği yere bu bürokratın izin vermemesine anlam verilemediği belirtildi.

KASTAMONU İLİ İŞBİRLİĞİ…
Kafes balıkçılığında yavru balıkların belli döneme kadar yetişmesi için gereken sulama barajı olmaması nedeniyle Kastamonu ile işbirliği yapılacak. Evlere giden suyun bulunduğu barajlarda olmaması nedeniyle sulama barajı gerektiğini ifade eden Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, “Sulama barajı gerekiyor. Zonguldak’ta olmadığından Kastamonu ile işbirliği yapacağız. Kastamonu’da yavru yetiştiriciliğiyle işbirliğini yapılacağını söyleyen Başkan Demir, “Kastamonu’nun barajları var, bu işi yapanlar var. Kastamonu’nun denizinde yapılamıyor. Kastamonu’nun denizi yok, bizim barajımız yok bu işi yapacak. Dolayısıyla bu işte işbirliği yapacağız” dedi. 

İHRACAT VE KADIN İSTAHDAMI…
Üretilen balıkların ihracat olacağı belirtilirken bin kişinin üzerinde istihdam sağlanacağı belirtildi. Uçakla ihracat yapılacağı belirtildi.