Zonguldak Havaalanına yurt dışı uçuşlar devam ederken yurt içi uçuşların başlamaması tepkilere neden olmuştu. Corona virüs tedbirleri kapsamında 4 defa ertelenen THY Zonguldak uçuşlarının 25 Ekim tarihinde başlayacağı açıklanmıştı. 

 

THY'nın Zonguldak'a uçmasına bu sefer de 1 Ekim tarihinde başlayacak olan pistin genişletme çalışması engel olması bekleniyor. Pistin genişletme çalışmasının 25 Ekim tarihinde bitmesi durumunda THY'nın uçması bekleniyor.  

 

Halen 25 Ekim 2020 tarihinden itibaren bilet satışları açık görülen THY'nin pistin durumuna göre yeni bir planlama yapacağı belirtildi. İmza Gazetesine konuşan THY yetkilisi pist genişletme çalışması yapılırken uçuşların olamayacağını hatırlatıp, "Pistin genişletilmmesi uzatılmasından daha da önemli. Geçen sene yaşanan iptallerin çoğu kuyruk rüzgarı ve buna bağlı olarak pistin dar olmasından kaynaklandı. Pist çalışması biterse ve hava koşulları el verirse uçuşlar başlayabilir" dedi. 

 

2013 senesinden itibaren Zonguldak Platformu ile Avrupa Zonguldaklılar Derneğinin gündemde tutup, Bakanlar, THY Genel Müdürleriyle görüşme yapmasına rağmen gerçekleşmeyen uçuş, 4 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorunun iletilmesi ve anında özel talimat vermesi üzerine 12 Mayıs 2019 tarihinde uçuş başlamıştı. 

‘Kötü gidişata kırmızı kart çıkarma zamanı geldi’ ‘Kötü gidişata kırmızı kart çıkarma zamanı geldi’