Zonguldak'ta Kazı Kazan Talihli

Zonguldak kent merkezinde bir vatandaş, Fırat Tekel isimli işletmeden 100 lira değerinde bir kazı kazan satın aldı. Yapılan çekilişte, bu genç şanslı vatandaşa tam 4 milyon liralık büyük ikramiye vurdu.

Büyük ikramiyeyi kazanan genç, sevincinden adeta havalara uçtu. Kazandığı büyük ödülü öğrenen genç, hemen bu mutlu haberi büfe işletmecisi Hayrettin Fırat'a iletti. Genç, büyük ikramiye ile birlikte yeni evlenmeyi planladığını dile getirdi.

Büfe işletmecisi Hayrettin Fırat, kazandığı büyük ikramiyeden dolayı mutluluğunu ifade ederek genç adamı tebrik etti ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Bu beklenmedik talih olayı, Zonguldak'ta büfe müşterileri arasında heyecan ve umut dolu konuşmalara neden oldu.

ŞANS OYUNLARININ ARDINDAKİ MATEMATİK VE İSTATİSTİK

Şans oyunları, onlarca topun bir küre içinde çalkalanarak belirlenen sonuçlarla milyonlarca kişinin kaderini değiştirebilen bir oyun türüdür. Ancak bu oyunların sadece şansla mı belirlendiği yoksa arkasında daha fazla faktör mü olduğu konusunu anlamak önemlidir.

Öncelikle, bir kupon üzerinde seçilen sayıların, çekiliş anında kürelerden dökülmesiyle değer kazandığını söyleyebiliriz. Bu basit kağıt parçası, eğer doğru tahminler içeriyorsa, anında milyonlarca TL değerine ulaşabilir. Ancak bu durumu sadece bir kağıt parçasının kazanma olasılığı olarak düşünmek yetersiz olacaktır.

EN ÇOK KAZANDIRAN ŞANS OYUNU

Bazı insanlar, şans oyunlarının sonuçlarını tahmin etmek için kendi sistemlerini geliştirirler. Haberlerde defalarca büyük ikramiyeyi kazanan insanları görmüşsünüzdür. Ancak matematiksel olarak, önceden sonucu bilinmeyen bir olasılığı tahmin etmek neredeyse imkansıza yakındır.

Önemli bir nokta da Sayısal Loto gibi oyunlarda kazanma olasılığının istatistiksel olarak 14 milyonda 1 olduğudur. Ancak her zaman bu olasılığın gerçekleşmediğini, bazen aylarca devam eden büyük ikramiyenin görülmesiyle fark etmek oldukça kolaydır.

Kadın cesedinin kimliği belli oldu! Kadın cesedinin kimliği belli oldu!

Türkiye'de yasal olarak oynanan şans oyunlarının her birinde farklı mekanizmalar bulunmaktadır. Farklı toplar, farklı küreler ve kuponlarda farklı sayılar, farklı kolonlar kullanılarak sonuçlar belirlenir. Matematik ve istatistik, şans oyunlarının ardındaki gerçekleri anlamak adına önemli bir rol oynar.

HABER MERKEZİ