Gazipaşa’da olay! Çekiciye verecek param yok Gazipaşa’da olay! Çekiciye verecek param yok
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği 2020 değerlendirme toplantısında 'Ortak payda' vurgusu yaptı.   Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Polisevi’nde gazeteciler ile bir araya gelerek 2020 yılını değerlendirme toplantısı yaptı. Valiliğin kurumsal kimlik değişimi çalışmaları doğrultusunda yeni logoyu kamuoyu ile paylaştı.
 
Toplantının başında Zonguldak Valiliği logosunu basın mensuplarına tanıtan Vali Tutulmaz, şehrin ileriye gitmesi anlamında şehrin önde gelenlerinin nefret dili değil sevgi dili kullanmalarına dikkat çekti. 
 
Zonguldak’ta endüstri sanayi alanında ön planda bir çok materyalin olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz, şehrin turizminin canlandırılması bazında sosyal medyanın gücüne vurgu yaptı. Çaycuma havalimanı, Filyos Vadisi Projesi, Makzon ve Zonguldak Turizminin canlanması konularının başta geldiği toplantıda Vali tutulmaz özelikle Zonguldak’ın marka değerinin artması anlamında toplumun tüm paydaşlarına görevler düştüğünü ifade etti.
 
Devletin koyduğu kurallara vatandaşların uyması gerektiğinin de altını çizen Vali Tutulmaz konuşmasında şu düşüncelere yer verdi; 
 
 
 “10 Ocak çalışan gazeteciler Gününüzü kutluyorum. 10 Ocak hem sizin hemde bizim idarecilerin günü. Genelde bizim idarecilerin günü arka planda kalıyor. İdareciler gününü tebrik ediyorum. İnsanların bilgi edinme yaklaşımı geçmişte olduğundan daha önemli hale geldi. Malum üzerine bir salgınla baş başayız.  Ve Zonguldak ibaresiyle de nasibimizi aldık. ABD’de bile çıkan eylemlerin ardından Zonguldak sosyal medyada espri yapılacak noktaya kadar geldi. Ve Zonguldak ifadesi artık bir marka haline geldi. Salgın sürecinin de bir an önce bitmesi bir an önce bitmesi temennimizdir. Bu süreç alışkanlıklarımızı değiştirdi. Kalabalık ortamda daha fazla kalmama adına toplantımızı daha kısa tutmak istiyorum. Basın önemlidir. Demokrasinin olmazsa olmasıdır. Yalnız, bu gücün kontrolsüz şekilde kullanılması doğru olmaz. Haberler tarafsız şekilde verilmediler. Haber yanlış verildiğinde yanlış yorumlarda oluşuyor. Dolayısıyla yanlış yorumlarda kişilerin sosyal statülerine zarar verecek noktaya geliyor. "
 
 
NEFRET DİLİ DEĞİL SEVGİ DİLİ KULLANALIM
 
"Bu yüzden basın mensuplarına özellikle isteğimiz haberlerin tarafsız şekilde verilmesi önceliğiniz olmalıdır. Kamuoyunun bu mesleğe olan saygısı daha çok aratacaktır. Basının bizlere çok büyük desteği de oluyor. Kamunun çalışmasının da göremediklerimiz gösteriyorlar. Kamu adına sağlıklı hizmetin oluşması anlamında kamu görevlilerinin gözü kulağı oluyor. Bu nedenle de kamu görevlilerinin doğru hareket etmesine vesile oluyorsunuz. Yalnız, bu haberlerin kişileştirilmemesi ve kurumlara zarar verilmemesi gerekmektedir. Olumsuz haberler kurumlara zarar verdiği gibi kurumların çalışmalarını da olumsuz etkiliyor. Kurumları yıpratacak ve kurumları çalıştıramayacak şekilde haberlerin olması hem o kuruma hemde o kurumdan fayda sağlayan vatandaşları olumsuz etkiliyor. Bu zamana kadar yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. "
 
 
KURALLARA UYMAK BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR 
 
"Benim özellikle dile getirdiğim bir olay var. Ben “sevgi dilini” önemsiyorum. Diğer taraftanda kurallar bizim içi önemli. Hepimiz birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Toplum olarak herkes aynı ortamda yaşadığı için herkesin biririyle ilişksi var. Eğer nefret dili kullanırsak huzursuzluğumuz daha fazla artar. Ama sevgi dili kullanırsak her şey daha kolaylaşır. Tenkit dilinden çok sevgi dilinin kullanılması önem arz etmektedir. Kuralar önemlidir. Kurallara uymak çok önemlidir. Devlet demek kural demek. Devlet kuralları işlettiği sürece devlet olur. Dünyanın her yerinde kural vardır. Gelişmiş ülkeler, demokrasinin ön planda olan ülkeler kurallara yüksek oranda uyan ülkelerdir. Biz de, kamu adına kuralları uymakla yükümlüyüz. Kamu kurallarına da yanlış kuralları uyarmak bazında siz Gazetecilerin önemli görevleri vardır.  Kurallara uymak ülkeye bir şekilde katkı sağlamak demektir. Bu anlamda da kamuda ilimize katkı sağlayan kamu görevlisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. "
 
 
VATANDAŞLARIMIZIN TEDBİRLERE DEVAM ETMESİ GEREKİYOR
 
"Önemli bir süreçten geçiyoruz. Tedbirleri devam ettirmemiz gerekiyor. Sadece devletin değil vatandaşın da kendi tedbirini kendisi alması gerekiyor. Aşılama sürecine girdik. Bu süreç ilerledikçe de normalleşmesi sürecinin hızlanacağını düşünüyorum. Zonguldak’ta son zamanlarda önemli gelişmeler oluyor. Bunlardan bir tanesi de turizm alanındadır. Zonguldak’ın önümüzdeki yıllarda turizmden önemli pay alacağını düşünüyorum. Doğal güzellikler başta olmak üzere kömürü de ön plana çıkararak bir ivme kazanacak diye düşünüyorum. Turizm iyi bir pazarlamadan geçer. Pazarlama yapacak önemli materyallerinizin olması önemlidir. Geldiğim şehir olan Afyon’da bunu gerçekleştirdik. Sosyal medyada fenomen olanları şehre davet ederek Afyon’un ön plana çıkardık. Umarım, Zonguldak’ta da bu tür çalışmalara yaparak şehrimizin turizmine katkı sağlamak istiyoruz. Sosyal medyada Zonguldak adına tüm güzellikleri paylaşın. Zaman sosyal medya dönemi ve herkes cep teflonunuzdan sosyal medyaya giriyor. Bu anlamda şehrimiz adına güzel paylaşımlar yapmak çok önemli.  Bizler kamu görevlileri gelip geçiciyiz. Buralar bize baki değil. Ama yapacağımız her çalışma şehre katkı sağlayacaktır."
 
 
İLİMİZİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR
 
"Biz birlikte hareket edersek başarılı oluruz. Kişisel şeylerden dolayı hareket edilirse bir adım ilerleyemeyiz. Sertifikalar ile ilimizin markasını artırmamız lazım. İlimizin reklamı bazında sertifikaların artırılması gerekir. Bu anlamda markalaşma adına bir çalışma grubu kurduk. Zonguldak’ın kendine has bir yemek kültürü var. Bu anlamda da gastronomiden de faydalanmamız gerekiyor. Turizmin ikinci önceliği yemek kültürüdür. Gastronomi turizmin ikinci ayağıdır. Endüstri geçmişimizi ön plana çıkararak bir şeyleri yapmak zor. Yemek kültürünü de ön plana çıkarmamız gerekiyor. Bunu da sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanarak Zonguldak’ın tanıtımına katkı sağlamamız gerekmektedir. Bölgenin hediyelik eşya turizminin oluşturulması da önemlidir. Bunun içinde tanıtım videoların oluşturulması gerekmektedir. Kozlu sınırları içerisinde bulunan bir termal su var. Umarız bunun kaynağını da bulup orada önemli bir proje yapmayı planlıyoruz."
 
 
FİLYOS VADİSİ PROJESİ BÖLGEYİ KALKINDIRACAK
 
"Filyos vadisi birkaç projenin bir arada olduğu bir projedir. Filyos vadisini Devrek’e kadar götüren bu proje bu bölgenin yılı olacak olarak şekilde sanayide, üretimde gelişmesini sağlayacaktır. Denizde bulunan doğalgazın karaya çıkan bir liman olma özelliği de taşıyor. Sondaj çalışmalarında dahi 2 bin kişi çalışma imkanı olacak. Endüstri bölgesinde sadece 12 bin kişilik bir istihdam olacak. OSB ile birlikte o bölgede genel anlamda toplam 20 bin kişinin ekmek yiyeceğini belirtmek isterim."
 
 
TÜRKİYE’DE YURT DIŞINDAN EN FAZLA UÇUŞ ZONGULDAK’A OLACAK
 
"Çaycuma havalimanı hem uzatılıp hemde genişletilerek uçuşların rahat ulaşımına kazandırıldı. Hem yurtdışı hemde yurt içinde uçuşları artırmayı planlıyoruz. Mayıs ayından itibaren yurt dışından gelen vatandaşlarımızın 3-4 ay hizmet alacağını belirteyim. Bu bir anlamda da o aylarda Türkiye genelinde yurt dışından en fazla uçuş olan şehri olma özelliği olacaktır. Zonguldak’ın çok zor bir coğrafyaya sahip. Karayollarındaki çalışmaları da hızlandırarak ulaşım konusunda sıkıntılarını hızlandırmak amacındayız. "
 
 
MAKZON NE BİZİ UÇURUR NEDE BATIRIR
 
"Proje belli aşamaya gelmiş. Makzon’a karşı yada yanında olan arkadaşların kendilerince haklı olduğu yerleri var. Benim kişisel düşüncem. Küçük bir sanayi sitesidir. Büyük bir OSB değildir. Mevcut sanayinin yanında orta ölçekli bir projedir. Çevreye zararı olur mu? Tabi ki, başladığı süreçte oraya sanayi sitesi yapılmamalıydı. Madem başladı bu proje destek olmakta fayda vardır. Ama, bu Zonguldak’ı uçuracak noktada bir OSB değildir. Küçük çaplı çalışmalarla başlayıp zamanla büyüyecek bir proje olacaktır. Lakin, bu işi büyüterek farklı bir noktaya koymamak gerekir. Oraya otel yapılacak gibi bir saptırma var. Keşke, öyle bir durum olsa bende destek veririm. Basında da bu olayların abartıldığını görüyorum. "
 
"Grizu 263 ekibinin önemli bir çalışması var. Bu ekibin başarısı şehrimizi gururlandırıyor. İlimiz ve üniversitemiz adına sevindirici bir durum. Böyle iyi hareketleri. Desteklememiz gerekiyor. Eğitim alanında bağışları ve katkıları destekliyoruz. Eğitim alanında da EBA’yı kullanmada Türkiye birincisi olduğumuz belirtmek isterim. "
 
 
ZONGULDAK’TA ALKOL KAYNAKLI VAKALAR VAR!..
 
"Zonguldak’ta alkol kaynaklı asayiş olaylarının olması üzücü. Asayiş konusunda iyi bir durumdayız ama alkolle birlikte hırsızlık olaylarının olduğunu görüyoruz. Benim gördüğüm kadarıyla Zonguldak asayişi olan iller arasında yer alıyor. İlimizde kadın cinayetleri konusunda sevindirici gelişmeler var. 2020 yılında böyle olumsuz bir olay olmaması da son derece sevindiricidir. Uyuşturucu ile ilgilide “UYUMA” isimli bir uygulama var. Vatandaşlarımız bu konuda ihbar yapmakta korkuyor. Bu uygulamayı kullanan vatandaşların kimlik bilgileri gizleniyor. O yüzden vatandaşlarımızın bu uygulamayı kullanıp emniyet mensuplarımıza yardımcı olmalarında fayda var.  Zonguldak’ın kanayan yaralarında bir tanesi de kaçak kömür ocaklarıdır. 879 ton kaçak kömür yakalandığını görüyoruz. Başarı yada başarısızlık tek bir kişinin yada tek bir kurumun sonucu değildir. Bu tamamen iklimle alakalıdır. O yüzden bizim başarılı olabilmemiz adına şehrimizde başarı iklimini oluşturmamız gerekir. Buda, refah seviyesi yüksek bir şehir olur. Burası gitmek istenilen değil, gelmek istenilen bir şehir haline gelir.”