-         Zonguldak 2023 seçim sonuçları oy sayımlarının tamamlanmasının ardından belirlendi. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimleri için milyonlarca seçmen sandık başına gitti. 471.348 seçmenin olduğu Zonguldak’ta 1.538 sandıkta oy kullanıldı. İl genelinde kullanılan 422.336 oyun 405.529’u geçerli sayıldı. Zonguldak’ta seçime katılım oranı % 89,6 oldu. Seçim sonuçlarına göre Zonguldak’ta kazanan 5 milletvekili kesin olmayan sonuçlara göre neticelendi.

-         Milletvekili dağılımının Ak Parti 3, CHP 2 olarak değişmediği, 5 milletvekilinden 3’ünün değiştiği Zonguldak’ta oy oranları açısından kimse memnun olmazken parti içi hesaplaşmalarının 28 Mayıs günkü 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonrasına bırakıldığı gözleniyor.

19.5.2023_page-0001

-         MHP’de seçimin ertesi günü başlayan hesaplaşma sinyallerini gösteren açıklamaların ardından Ak Parti, CHP ve İYİ Parti’de faturaların kesileceği yerler aranıyor. Onca yatırıma rağmen yüzde 6’lık düşüşün, Ak Parti’de 3. Sıra adayı Ahmet Çolakoğlu başta olmak üzere listedekilere değişik gerekçelerle olan tepki ve kırılganlığın sonucu olduğu iddia ediliyor. Yapılanların ve yapılacakların tam olarak anlatılamamasının da sonuca etki yaptığı ifade ediliyor.

Zonguldaklı Genç Yönetmen Mert Uzunmehmet’in Korku Filmi Vizyonda! Zonguldaklı Genç Yönetmen Mert Uzunmehmet’in Korku Filmi Vizyonda!

-         CHP’de ise yüzde 2’lik yükselişe rağmen 3. Milletvekili çıkarılamamanın faturası, CHP İl Başkanı Murat Pulat ile 3. Sıra adayının DEVA Partisinden ve Zonguldak ile hiç ilişkisi olmayan Doğa Şanlıoğlu’nun gösterilmesi olduğu belirtilip merkeze kesiliyor.

HABER: İREM KARAGÖZ