CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın açıklamalarıyla TFF'nin gündemine oturan Ankaraspor-Nazillispor maçı, şimdiye kadar görülmemiş bir skandalı gün yüzüne çıkarıyor. 

Zonguldak Kömürspor'un kaderini belirleyen tartışmalı maç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) incelemesiyle gündemde. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, maçın şaibeli olduğunu iddia ederek TFF'nin müdahale etmesini talep etmişti.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz'ın Değerlendirmesi

Halk TV'de yayınlanan bir programda konuşan Yavuzyılmaz, Ankaraspor – Nazillispor maçını olağanüstü bir durum olarak nitelendirerek, "Guinness Dünya Rekorları Kitabına girebilecek bir maç" olarak tanımladı.

TFF'nin başlattığı soruşturma sonrası Yavuzyılmaz, skandalı bir kez daha gündeme getirerek iddialarını yineledi.

Sahile büfe konulmuştu! Karar çıktı Sahile büfe konulmuştu! Karar çıktı

Zonguldak Kömürspor’un uğradığı haksızlığın, kimseyi mağdur etmeden çözülebileceğine işaret eden Yavuzyılmaz. TFF’ye çözüm getirme çağrısı yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Guinness Dünya Rekorları Kitabına girebilecek bir maç!”

“TFF bu maçtan başlayarak artık bir şeyleri düzeltmek zorunda. TFF tıpkı YSK gibi bağımsız bir otorite. Ankaraspor – Nazillispor maçı Guinness Dünya Rekorları Kitabına girebilecek bir maç. Bir maç neden oynanır? Gol atmak için oynanır. Ama hiç şut atmasan zaten gol olmaz. Hiç şut atılmaması demek zaten zımnen bir anlaşma yapıldığını bize gösteriyor. Bakın iki takım arasındaki maçta toplam isabetli şut sıfır, isabetsiz şut sıfır, engellen şutta sıfır çünkü toplam şut sıfır. Tüm bunlar göz göre göre yapılıyor. 

“Bu sorun, kimse mağdur edilmeden çözülebilir”

Burada maçın canlı olarak yayınlanmış olması aslında bir ispat niteliğinde. Şimdi TFF bir inceleme başlattı. Hukuk kurulu bir inceleme yapacak ve bir bulgu tespit etmesi durumunda ki maçın tüm görüntüleri zaten bir delil niteliğinde ortada duruyor. İki takımın 11’er oyuncusunun da gol atmakta isteksiz olması ve bunu sahaya yansıtması ihtimal dâhilinde olamaz. Bu gizli anlaşma sonunda Zonguldak Kömürspor’a küme düşürülüyor. Bu da çok büyük bir haksızlık. Oysaki tüm sorunları çözecek ve kimsenin mağdur edilmeyeceği çözüm ihtimalleri var. Umarım TFF bunu değerlendirir.”

HABER MERKEZİ

Zonguldak Spor Haberleri