Kilimli'de seçim çalışmaları tam gaz! Kilimli'de seçim çalışmaları tam gaz!
Zonguldak genelinde 142 STK'nın oluşturduğu Zonguldak Platformunun topladığı 40 bin imzayla gündeme gelmesinin ardından 2 Ağustos 2013 tarihinde zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle çalışmaların başladığı Zonguldak - Kilimli arasında sona yaklaşılıyor.
 
 
İmzaların zamanın Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk'a teslim edilmesinin ardından Ereğli'ye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, "Toplanan 40 bin imza boynumuzun borcu... O tüneller yapılacak" diyerek söz verip 2 Ağustos 2013 tarihinde törenle çalışmaların başladığı Zonguldak-Kilimli arasında asfaltlama çalışmaları başlıyor.
 
 
MÜJDE YİNE MUAMMER AVCI'DAN...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramlaşmak için aradığı sırada projeyle ilgili sorunları söyleyen ve anında çözüm üretilmesine vesile olan Ak Parti Zonguldak il başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Zonguldak-Kilimli arasındaki tüneller ve yol çalışmasının her kademesindeki gelişmeleri aktardığı gibi son müjdeyi de verdi. Avcı, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Zonguldak'ı toparlayalım" talimatını yerine getirebilmek için süreci takip edip söz verilen 31 Aralık 2021 tarihine kadar bitirilmesi için uğraşıyor. 
 
 
Avcı, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şunları söyledi;
 
"TÜNELLERDE VE KİLİMLİ SAHİL YOLUNDA, ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI YARIN BAŞLIYOR...
 
İlk etapta Zonguldak merkezini, Kilimli İlçemize bağlayacak olan Tüneller ve Kilimli sahil yolu projesinde, tünel içi asfaltlama çalışmalarına Perşembe günü başlanacak. Serimi yapılacak asfalt, Bitüm alaşımlı sathi kaplama ( BSK ) şeklinde, dayanıklılık yönünden kalitesi yüksek türde olacaktır.
Asfalta, İkinci makas yönünden Kilimli ilçemiz istikametine doğru ilk tüplerden başlanıp, etap etap devam edip, en son olarak Aslankayası tünelleri ile nihayetlenecektir. Çalışma ile ilgili iş makineleri ve finişer asfalt serme aracı bugün Zonguldak’ a geldi. Yüce Allah’tan, projenin asfaltlamasının, kazasız, belasız ve yıl sonu hedefi doğrultusunda ilerlemesini temenni ediyoruz. Zonguldak’ımıza
hayırlı olsun."
 
BİTİNCE BÖYLE OLACAK... TIKLA, İZLE...
.