Zonguldak'a Dev Yatırımlar: Bakanlık Destekleriyle Yeni Tesisler Kapıda! Zonguldak'a Dev Yatırımlar: Bakanlık Destekleriyle Yeni Tesisler Kapıda!
Zonguldak - Kilimli sahil yolu ve tünellerin açılışına yakın kış şartlarlarında yaşanan, şiddetli fırtına sonucu meydana gelen dalgalar nedeni ile zarar gören mevcut bölünmüş yolun kaldırım kısımlarında hasarın bir daha yaşanmaması için dolgu çalışmaları hızla devam ediyor.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı çalışmanın son halini gösteren dron görüntülü paylaşımla süreci özetleyen Ak Parti Zonguldak Yönetim Kurulu üyesi Muammer Avcı, "Hedefimiz, projenin önümüzdeki kış mevsimine kadar işlevini görebilecek seviyeye getirilmesidir" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramlaşmak için aradığında verdiği "Zonguldak'ı toparlayalım" talimatı üzerine proje ve sorunlarla yakından ilgilenmeye başlayan Ak Parti Zonguldak Yönetim Kurulu üyesi Muammer Avcı, projenin hızlı bitirilmesinde büyük katkı sağladığı Zonguldak-Kilimli yolundaki açılış öncesi şiddetli fırtına nedeniyle yaşanan sorunun önümüzdeki kıştan itibaren yaşanmaması için konuyu takip ediyor. 
 
 
Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgilere yer verdi:
 
"KİLİMLİ SAHİL YOLU DENİZ DOLGU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!
5 Şubat 2022 tarihinde halkımızın hizmetine açılan Zonguldak-Kilimli arası 1. Etap tüneller ve karayolu güzergahında, Kapuz Tünelleri çıkışından Aslankayası Tünelleri yönünde deniz dolgu tahkimat çalışmaları devam etmektedir. Bilindiği üzere kış şartlarlarında yaşanan, şiddetli fırtına sonucu meydana gelen dalgalar nedeni ile mevcut bölünmüş yolun asfaltı zarar görmemiş, yalnızca kaldırım kısımlarında hasar oluşmuştu.
2020 yılında yapılan projeye göre Kapuz Tünellerinin çıkışından deniz yönüne 102 metre, Aslankayası Tünelleri yönüne ise 300 metre deniz dolgusu yapılmak sureti ile tamamlanmış olacaktır.
Hâli hazırda yapılan çalışmalarda 102 metrelik dolgunun 75 metrelik kısmı, 300 metrelik dolgunun ise 200 metrelik kısmı tamamlanmış olup, çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir.
Dünyada ve ülkemizde küresel anlamda yaşanan ekonomik kriz sürecine rağmen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Ulaştırma Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ve Ak Parti teşkilatlarımızca da takibi yapılan yatırımların hız kesmeden devam etmesi, şehrimiz adına memnuniyet vericidir. Hedefimiz, projenin önümüzdeki kış mevsimine kadar işlevini görebilecek seviyeye getirilmesidir."
SOSYAL MEDYADAKİ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...