Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Enerji Enstitüsü ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) iş birliğiyle Dedeman Otel’de düzenlenen çalıştayda, Enerji Sektöründe Zonguldak'ın geleceği ve küresel enerji konusunda hayati önem taşıyan yenilikçi çözüm ve stratejiler masaya yatırıldı, enerji teknolojisi ve yatırım konuları derinlemesine incelendi.

CHP'de neler oluyor? Açıkladı, şimdi ne olacak? CHP'de neler oluyor? Açıkladı, şimdi ne olacak?

Toplantıda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. M.Özgür Kayalıcatarafından “Zonguldak Enerji Yatırımları Teknoloji Yol Haritası”, Prof. Dr. Üner Çolak tarafından “Güncel Enerji Üretim Yöntemleri (GES, RES, Biyokütle, Jeotermal, Kojen/Trijen)”, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ahmet ÖZARSLAN tarafından “Büyük Ölçekli Enerji Depolama Yöntemleri”, Araş. Gör. Kubilay Bayramoğlutarafından ‘’Karbon Yakalama Teknolojileri”, Sekans Enerji Kurucu Ortağı Sıla Duran tarafından “Karbon Piyasaları, Fırsatlar ve Tehditler”, Doç. Dr. Beytullah Erdoğan tarafından “Nanoakışkanlı Soğutma Sistemlerinin Enerji Verimliliği İlişkisi”, Yük. Müh. Anıl Doğan tarafından “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Olanakları ve GES Potansiyeli” sunumları gerçekleşti. Mevcut enerji üretim yöntemlerinin anlatılmasının ardından, hidrojen enerjisi ve dalga enerjisi gibi yenilikçi teknolojilereilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı, soru cevap kısmı ile sona erdi.
Toplantı hakkında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir    “ Cumhuriyetimizin ilk vilayeti, enerjinin başkenti Zonguldak’ımız son zamanlarda yine enerji denince ilk akla gelen il olmaya başladı. Gerek bölgemizde keşfedilen doğalgazın etkisi gerekse Avrupa Yeşil Mutabakatıkonusu gündemimizi enerji alanına odakladı. Bugün Zonguldak'ta düzenlediğimiz Enerji Yatırımları Teknoloji Yol Haritası çalıştayı, enerji sektöründe değişim, inovasyonu teşvik etme ve politika geliştirme için bir fikir paylaşım platformu görevi görmüştür. Başta İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Enerji Enstitüsü ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ( ZBEÜ ) olmak üzere tüm paydaşlara ve ilgili katılımcılara bu önemli etkinliğe katılarak fikirlerini bizlerle paylaştıkları için, enerji geleceğimizin şekillenmesine katkıda bulundukları için teşekkür ederim” dedi.