Cumhurbaşkanlığı ikinci turu seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanma işlemleri Zonguldak Havalimanı'nda başladı.

Cem Dereli, Genel Ticaret Fuarında Cem Dereli, Genel Ticaret Fuarında

28 Mayıs Pazar günü yapıalacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için Zonguldak Havalimanı'nda oy kullanma işlemleri başladı. Oy verme işlemi bugünden itibaren iki vardiyaya çıkarıldı. 

Yurt dışı seçmen kütüğüne bağlı olan olan gurbetçilerin oy kullanma işlemleri 28 Mayıs akşamı saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ZONHAV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kahya: "Cumhurbaşkanlığı 2.Tur seçimleri için oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızla ilgili olarak; Türkiye’de izinde bulunan Zonguldak, Bartın, Karabük ve civarı hemşehrilerimiz bugünden itibaren Zonguldak Havalimanı'nda hergün sabah:08.00 gece 24.00 e kadar oy kullanmaya gelebilirler. 28 Mayıs akşam 17.00 de sona erecektir. Hemşehrilerimizden ricamız yoğunluğa takılmamak için uçak saatlerine denk gelen 12.00-15.00 arası değil öncesinde veya sonrasında oy kullanmaya gelirlerse hiçbir yoğunluk yaşanmaz, sıra beklemeden oylarını kullanabilirler." şeklinde konuştu.