Zonguldak Havaalanında bir önemli sorun daha Kurban bayramından sonra bitiyor. Dolgunun ardından Kolin İnşaat tarafından betonlama işleminin başladığı Zonguldak Havaalanında yeni süreçte hedef; 1881 metrelik bölümün 30 metreden 45 metre genişliğe çıkarılması...

Zonguldak'ta Jandarma Üniformasıyla GBT Kontrolü Yapan Kadına Suçüstü! Zonguldak'ta Jandarma Üniformasıyla GBT Kontrolü Yapan Kadına Suçüstü!

Zonguldak İl Özel idare, bütün imkanlarını seferber ederek pistin uzayan bölümünün kazı ve dolgu işlemini 24 Temmuz cuma günü bitirdi. 1881 metrelik Zonguldak Havaalanı pistinin uzayan 310 metrelik bölümü 45 metre genişlik olacak şekilde betonlama işlemine geçildi. İlk 15 santimlik alt beton işlemini başlatan Kolin İnşaat, 35 santimlik son beton döküm işlemini bayramdan sonra yapacak.

Ayrıca mevcut 1881 metrelik pisti genişletmek için bakanlığın ve Corendon'un uçuşlarla ilgili görüşleri bekleniyor. Eylül veya ekim ayının planlandığı genişletme esnasında uçuşlara ara verilmesi gündemde...

Pistin uzama ve genişleme işlemi tamamen bitmesinin ardından 250 yolcu kapasiteli uçakların daha güvenli inip kalkabileceği ifade edildi.