Siyasetçiler ve bir çok bürokratın, gereken 13 milyon lirayı bahane ederek "Uzayıp-genişlemez" diyerek işi yokuşa sürdüğü Zonguldak Havaalanı pist sorunu tarih oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel talimatıyla hızlanan proje yaklaşık 2 milyon vatandaşa hizmet verilecek.

 

Zonguldak, Bartın, Karabük'de yaşayanlar, Avrupa ve dünyanın değişik yerlerinde başta olmak üzere gurbette olan bölge halkı için hayati önem taşıyan, yatırımcının olmazsa olmaz olarak gördüğü Zonguldak Havaalanı pisti uzadı ve genişledi. Dün itibariyle biten çalışmalarda Zonguldak Havaalanının pist sorunu kalmadı. 

 

Sadece terminal binasının genişlemesi kalırken onun için de temelin açıldığı, önümüzdeki günlerde çalışmanın başlayacağı öğrenildi. 

 

Uzatılmasının ardından bir süredir genişletilme çalışmaları devam eden Zonguldak Havaalanı pistinde mutlu sona ulaşıldı. 

 

30 Metre genişliğindeki 1881 metrelik bölümün 45 (Güvenlik alanıyla 52 metreye) metreye genişletilmesi için başlatılan çalışmalarda yüklenici firma hava muhalefeti hariç her gün çalışarak söz verdiği tarihten önce bitirdi.

 

Zonguldak'ın nöroloji uzmanı Şenol Yavuz'dan Zonguldak'ı üzecek haber! Zonguldak'ın nöroloji uzmanı Şenol Yavuz'dan Zonguldak'ı üzecek haber!

Pistin uzatılmasının ardından genişlemesinin de bitmesiyle THY başta olmak üzere kuyruk rüzgarını bahane ederek inemeyen firmaların rahatlıkla inebileceği ifade edildi. 

Ayrıca 190 kişilik uçakların rahatlıkla inebileceği vurgulanırken uçmaya engel bir durumun kalmadığı öğrenildi. 

Pist çevresi tel örgü ve diğer teknik işlerle ilgili çalışmanın devam ettiği belirtildi.