Pist uzatma çalışmalarının bitmesinin ardından genişletme çalışmalarına başlanan Zonguldak Havaalanında çalışmalar gece-gündüz devam ederken kazı ve dolgu çalışmalarının bittiği belirtildi. 5 Kasım 2020 tarihinde betonlamaya geçileceği belirtilen Zonguldak Havaalanında, hava şartları nedeniyle sürecin biraz aksayabileceği öğrenildi. Bir aksilik olmazsa 17 Kasım tarihinde betonlamanın başlayacağı belirtildi. 

 

Yaklaşık 2 hafta önce Valilikten yapılan açıklamada, "250 mt. pist uzatma çalışması biten, 15 mt. pist genişletme çalışması 55 araç ve iş makinesi ile hızlı bir şekilde devam eden havalimanında, 5 Kasım'da beton çalışmasına başlanacak. Tamamlandığında havalimanı 2130 mt.pist uzunluğuna 45 mt. pist genişliğine sahip olacak." denilirken hava muhalefeti nedeniyle betonlama çalışmasına başlanamadığı öğrenildi.

 

1881 metrelik pistin 15 metre genişletilmesi için kazı ve dolgu çalışmalarının bittiği, betonlama çalışması için de ekipmanların hazırlandığı belirtilirken son günlerde yağan aşırı yağmurlar nedeniyle kanalları su basması nedeniyle su boşaltma çalışması yapıldığı ifade edildi. 

Belediyeler dahil tüm bir çok ekibin su boşaltma çalışmalarını desteklediği ifade edilirken önümüzdeki günlerde betonlamaya başlanacağı vurgulandı. 

Yetkililere çağrıda bulundu! Uyarıyoruz Yetkililere çağrıda bulundu! Uyarıyoruz