" width="560">

 

Zonguldak, Bartın, Karabük'de yaşayanlar, Avrupa ve dünyanın değişik yerlerinde başta olmak üzere gurbette olan bölge halkı için hayati önem taşıyan, yatırımcının olmazsa olmaz olarak gördüğü Zonguldak Havaalanı pisti uzadı ve genişledi. Betonlama çalışmaları biten Zonguldak Havaalanının pist sorunu kalmadı. Biten pistten Dronla çekilen görüntü yapılan çalışmanın büyüklüğünü gözler önüne serdi...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) teknik ekibi tamamen uçuşa hazır hale gelmesi için Zonguldak Havaalanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

 

Uzatılmasının ardından bir süredir genişletilme çalışmaları devam eden Zonguldak Havaalanı pistinde mutlu sona ulaşıldı. 

30 Metre genişliğindeki 1881 metrelik bölümün 45 (Güvenlik alanıyla 52 metreye) metreye genişletilmesi için başlatılan çalışmalarda yüklenici firma hava muhalefeti hariç her gün çalışarak söz verdiği tarihten önce bitirdi.

 

Koleksiyoner ve Araştırmacı-Yazar Volkan Yaşar Berber'den Eşsiz Kültürel Deneyim... Koleksiyoner ve Araştırmacı-Yazar Volkan Yaşar Berber'den Eşsiz Kültürel Deneyim...

Pistin uzatılmasının ardından genişlemesinin de bitmesiyle THY başta olmak üzere kuyruk rüzgarını bahane ederek inemeyen firmaların rahatlıkla inebileceği ifade edildi. 

 

Ayrıca 190 kişilik uçakların rahatlıkla inebileceği vurgulanırken uçmaya engel bir durumun kalmadığı öğrenildi.