" width="560">

- Zonguldak Havaalanı pistinin, uzatılması çalışması 18 Eylül tarihinde bitmesinin ardından 1 Ekim tarihinde de pistin genişletilmesi çalışmaları başladı.  

 

- ​Uzun süre 3 milyon lira bulunamadığı için uzatılması ötelenen, 10 milyon lira bulunamadığı için genişletilmesine zor gözle bakılan Zonguldak Havaalanının pist sorununa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el atmıştı. Bir talimatla THY'nın 12 Mayıs 2019 tarihinde uçmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pistin uzaması ve genişletilmesi için de özel talimat vermişti. 

 

Alt yapısı Özel İdare tarafından yapılan betonlaması ise Kolin İnşaat tarafından yapılan pistin uzayan 310 metrelik bölümünün devam eden betonlama çalışması 18 Eylül tarihinde bitirildi. 

 

1881 METRELİK PİSTİN GENİŞLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI...

Uzatılan bölümün bitmesinin ardından ise mevcut 1881 metre uzunluğundaki pistin, 30 metre olan genişliğinin 15 metre (7 metre) daha genişletilerek 45 (52) metreye çıkartılması çalışmalarına 1 Ekim tarihinde geçildi. 

Acılık’da yumruklar konuştu! Acılık’da yumruklar konuştu!

 

Kazıkları çakan, elektirik kablolarını toplayan Kolin İnşaat kepçeyle kazı çalışmalarına başladı. Önümüzdeki günlerde gece de çalışmanın yapılacağı öğrenilen pistin 3 ay içersinde bitirilmesi hedefleniyor. 

 

Pistin uzamasının ardından genişleme çalışmalarının da bitmesiyle 200 kişilik uçakların inebileceği belirtildi. 

Ayrıca hava alanı terminal binası da içinde tadilat yapılıp daha işlevsel hale getirilecek olup ek bina da yapılacak.