Yıllarca "Yolcu yok, tutmaz" denilerek oyalanılan, 2019 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla uçulmasının ardından potansiyelin olduğu fark edilmesi üzerine kapasite artırılmasının gündeme geldiği Zonguldak Havaalanında terminal binasının genişletilmesi için çalışmalar başladı. 

Ek bina için temel açıldı... Zonguldak İl Özel idare tarafından Proje hazırlandı... DHMİ'nin onayına gönderildi, onayı bekleniyor.

 

Bir süredir gündemde olmasına rağmen havaalanını yöneten ZONHAV mı yoksa devletin imkanlarıyla mı yapılacağı bilinmezliğiyle sürüncemede kalan Zonguldak Havaalanı Terminalinin içinin daha rantabıl hale gelmesi ve binaya ek yapılması işi kısmen başladı.

 

Zonguldak İl Özel İdarenin de ortak olduğu ZONHAV tarafından yapılacak olan Zonguldak Havaalanı Terminal binasının temeli zaman kazanılması için geçen hafta açılırken Özel İdere tarafından proje hazırlanıp DHMİ'ne gönderildi. 

Sermaye artırımıyla yaklaşık 400 bin lira Özel İdarenin destek verdiği, geri kalanını ortakların vereceği projenin başlaması için DHMİ'den onay bekleniyor. 

 

Zonguldak’ın baş belası çöp dağı! Zonguldak’ın baş belası çöp dağı!

Binanın içinde yoğun yolculara cevap verebilecek tadilatın yanı sıra profilden binaya ek yapılacak. Bitiş süresi konusunda henüz bir açıklama yapılmazken Mart 2021 tarihine yetiştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.