Yukarıdaki harita herkesin Google earth linkinden indirip bakabileceği bir haritadır, yani ulaşılmaz bir bilgi değildir. Haritadaki kırmızı çizgilerden birisi şu anki uçuş güzergahı ve Yukarıdere yamacındaki yakınlığı gösteriyor, diğeri ise yaklaşık 180 m  kuzey/batı ve güney/doğu istikameti ile düzenleme yapıldığında yeni güzergah ve Yukarı dere yamacından uzaklaşarak yeni bir güzergah hattını belirtmektedir. Mevcut uçuş güzergahında bulunan Yukarıdere yamacı ve bu yamacın tıraşlanmasına harcanan emek ve para hesabını sormak benim haddime değil ama, ortalama bir zekaya sahip insanların bile anlayacağı bir çözüm varken bu yamaca neden bu kadar yakın bir güzergah yapıldı ve bunu yapanlardan hesap soruldu mu bilmiyorum, eğer bunun hesabı sorulmadıysa ve bu yamaca yapılan masraf görev zararı diye kayıtlara  geçtiyse bu işin birde Allah katında verilecek hesabı olduğunu hatırlatırım.

Tırla otomobil çarpıştı! Tırla otomobil çarpıştı!

Beni bağışlayın, her konuda söyleyecek bir sözü ve çözüm önerisi olan, Duning-Kruger sendromlu birisi olarak görebilirsiniz, ama siz sevgili okurlarım bu konudaki tespitlerimi bir inceleyin, benim hakkımda ne düşünürseniz düşünün.

Hava Alanının pist uzunluğu 1800 m dir, uçuş güzergahının Yukarıdere yamacına yatay mesafesi 40 m dir, bu haliyle uzatılacak pist boyu nedeniyle iniş yapan uçaklar daha gerilerden inişe geçeceğinden ,bu sefer yeniden Yukarıdere yamacının tıraşlanması gündeme gelecektir.

Yeni yapılacak düzenleme ile pist uzunluğu yaklaşık 2250 m ve uçuş güzergahının Yukarıdere yamacına uzaklığı yatayda 250 m olacaktır ve bu yeni güzergah Filyos Irmağının üzerine denk geldiği için her hangi bir yerleşim alanına engeli de yoktur.Pistin uzamasıyla Havalimanında tek olan apron sayısı ikiye çıkabilir ve daha bir çok yönden avantajlı olan bu güzergahı ilgililerin dikkatine sunmayı kendime görev sayıyorum. Daha parlak fikirleri olanlar da çıksın fikir beyan etsinler bu hava alanı da, bu kent de hepimiz için çok önemlidir, yakında Filyos vadisinde hareketler başlayınca bu hava limanı yetersiz kalacaktır, bence daha büyük fikirler devreye girmeli, bir şeyler yapmalıyız.