Halk pazarının, genellikle ekonomik alışverişin yapıldığı bir nokta olması beklenirken, yüksek fiyatlar nedeniyle beklenen ilgiyi göremedi.

Fiyatların yüksek seyretmesi, vatandaşların istedikleri ürünleri uygun fiyatlarla bulmalarını zorlaştırdı. Pazarda alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, fiyatların beklentilerin üzerinde seyretmesi nedeniyle elleri boş dönmek zorunda kaldılar.

Soğanın 10 lira, Patatesin 17 lira, Patlıcanın 40 lira, Salatalığın 50 lira, Domatesin 30 lira, Marulun 25 lira, Pırasanın 25 lira, Ispanağın ise 40 liradan alıcı bulduğu pazarda, vatandaşlar zorlanarak alışveriş yapmaya çalıştılar.

Pazardaki dalgalı fiyatlar hakkında konuşan vatandaşlar, "Pazarda fiyatlar borsa gibi. Bir gün iniyor, bir gün çıkıyor. Bazı ürünlerdeki fiyat düşüşleri genelindeki yüksek fiyatlar nedeniyle dengelenmiyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar alışveriş yapmakta zorlanıyor. Bu durum devam ederse, pazarın cazibesini kaybetmesinden endişe ediyoruz" şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Vatandaşlar, ekonomik sıkıntıların gölgesinde alışveriş yapmanın zorluğunu yaşarken, fiyatların daha ulaşılabilir olmasını umut ediyorlar.

EMRE CAN BAYRAM

---

CHP'li Yavuzyılmaz, Zonguldak için "Felakete giden yolun taşları döşeniyor" CHP'li Yavuzyılmaz, Zonguldak için "Felakete giden yolun taşları döşeniyor"

ZONGULDAK HABERLERİ İMZA GAZETESİ