Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, sel felaketinde ağır hasar alan Devrek-Yedigöller yol güzergahındaki köprünün yerine, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek tamamen ahşaptan köprü yapma çalışmalarına başlandı. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, projenin detaylarını incelemelerin ardından açıkladı.

Sel Felaketinde Hasar Gören Köprünün Durumu

Karabük'te jandarmadan uyuşturucu operasyonu! Karabük'te jandarmadan uyuşturucu operasyonu!

Yedigöller'e hizmet veren ve geçen yılki sel felaketinde ağır hasar alan köprünün, iş sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturmaya başladığı belirlendi. Bu nedenle, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ahşap kullanımını yaygınlaştırma projesi kapsamında tamamen ahşaptan yeni bir köprü inşa edilme kararı alındı.

Ahşap Köprü Projesinin Hedefleri

Bayraktaroğlu, projenin amacını açıklarken, "Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, Yedigöller'e gelen vatandaşların ulaşımını sağlayan ana nakliyat yollarına öncelik vererek, ekosisteme ve ekolojik dengeye zarar vermeden, sürdürülebilir orman yönetimine uygun malzeme ve tekniklerle bir ahşap köprü yapmayı planlıyoruz" dedi.

Planlama Çalışmalarına Başlanıldı

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu'nun liderliğinde, İnşaat İkmal Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Uzun, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz, Dirgine İşletme Müdürleri, Şube Müdürleri ve diğer teknik elemanların katılımıyla planlama çalışmalarına başlandı.

Yol Çalışmalarının İncelenmesi

Ayrıca, Dirgine İşletme Müdürlüğü'nde 2023 yılında gerçekleştirilen yeni yol çalışmalarının yerinde incelendiği belirtildi.

İHA

Zonguldak Haberleri