Zonguldaklı balıkçılar, sabahın erken saatlerinde denize açılarak bol miktarda mezgit avladı. Mezgitler, ağlardan çıkarılarak kasalara yerleştirildi. Balıkçılar, avladıkları mezgitleri tezgahlarda satmak üzere hazırlayarak mezat usulü ile satışa sundu.

Özellikle Kozlu açıklarında birkaç gündür yoğun bir mezgit bolluğu yaşanıyordu. Bu durum, balıkçıları umutlandırdı ve bol miktarda avlanan mezgitlerin piyasaya sunulmasıyla birlikte fiyatların nasıl şekilleneceği merak konusu haline geldi.

Balıkçılar, ellerindeki mezgitleri merkez ve ilçelerindeki satış noktalarında tüketicilere sunmaya başladı. Mezgit bolluğu, tüketicilerin ucuz ve bol miktarda mezgit temin etme umudunu artırdı.

Ancak, bu bolluğun fiyatlara nasıl yansıyacağı belirsizliğini koruyor. Ucuz olması beklenen mezgitlerin piyasa koşullarıyla birlikte nasıl bir seyir izleyeceği, balıkçılar ve tüketiciler arasında merak konusu haline geldi. Mezgit fiyatlarındaki değişimleri takip etmek isteyenler, balık pazarlarını ve satış noktalarını yakından izlemeye başladı.

Gürsel Tekin Zonguldak’ta ki poğaçayı karşılaştırdı! Gürsel Tekin Zonguldak’ta ki poğaçayı karşılaştırdı!

Emre Can Bayram