Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamayla esnaf ve ev sahiplerine çağrıda bulunurken, yetkilileri de göreve davet etti.

Zonguldak BEÜ'nün bu sene çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu hatırlatan Ali Topaloğlu, "Bu durumun kalıcı hale gelmesi için özelikle kentimizi ve üniversitemizi tercih eden bu öğrencileri kendi evlatlarımız gibi görmemiz gerekir" diyerek ev sahibi ve esnafa çağrıda bulundu.

Topaloğlu, "Öğrencileri ve ailelerini kazıklamaya çalışanlar hakkında yasal, işlemler yapılmalıdır" diyerek de yetkilileri göreve davet etti. 

"KENTİMİZE GELEN ÖĞRENCİLERİ MÜŞTERİ GİBİ GÖRMEYELİM"

Başkan Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencileri müşteri gibi görülmemesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

Tek tek durdular! Tek tek durdular!

"Zonguldak BEÜ Üniversitesi bu yıl çok tercih edilen üniversiteler arasında. Bu anlamda bunun gerçekleşmesi için çaba gösteren başta Rektör olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Bu durumun kalıcı hale gelmesi için, hepimize görevler düşmektedir.
Özelikle kentimizi ve üniversitemizi tercih eden bu öğrencileri kendi evlatlarımız gibi görmemiz gerekir. Bu gençleri müşteri gibi görmekten uzak durmalıyız. Özelikle ev sahipleri vatandaşlarımız astronomik rakamlar yerine kabul edilebilir kira talebi yapmalarını öneriyoruz. Esnafımız, öğrencileri  müşteri gibi görmemeli, fahiş fiyat uygulaması yapmamalıdır."

"KAZIKLAMAYA ÇALIŞANLARA YASAL İŞLEM"
Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Topaloğlu, ayrıca yetkililere de sselendi. Yerel yönetimler, valilik ve kaymakamlara söslenen Başkan Ali Topaloğlu, "Başta yerel yönetimlerimiz ve valilik, ilçelerde Kaymaklarımız gerekli tedbirleri almalı. İlimizi tercih eden öğrencilere  ve ailelerine  gerekli her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Öğrencileri ve ailelerini kazıklamaya çalışanlar hakkında yasal, işlemler yapılmalıdır" dedi. 

ÇAĞRIYA ESNAF TEMSİLCİLERİNİN KARŞILIĞI MERAK EDİLİYOR

Özellikle bazı senelerde fahiş fiyatlar nedeniyle öğrencilerin bezdirildiği Zonguldak'ta bu sene kira ve esnafın sattığı ürünlerde beklenen kolaylığın tanınınp tanınmayacağı merak ediliyor. Başkan Ali Topaloğlu'nun yaptığı açıklama yönünde esnaf temsilcilerinin de çağrısı ve bir girişiminin olup olmayacağı merak ediliyor.