31 Mart 2024 seçimlerine sayılı günler kala ince hesaplar yapılmaya başlanırken Zonguldak merkez belediyesinin seçimini belirleyecek 600 civarındaki seçmenin nereye gittiği tespit edildi.
Zonguldak Belediye Başkanlığı için yapılan ince hesaplarda herkesin merak ettiği detaya İmza Gazetesi ulaştı. 
2022 yılında 101 bin 749 olan Zonguldak merkez nüfusu 99 bin 712'ye düşerken seçmen sayısı da düşüş gösterdi. Seçmen sayısındaki düşmeyi Kozlu veya Kilimli ilçesi ile Zonguldak’ın köylerine nüfusunu aldırma zannediliyordu. 


ANKARALILAR ÇAMLIDERE VE KIZILCIHAMAM’DA OY KULLANACAK
Yüksek Seçim Kurulu yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Zonguldak’ta yaşayan 600 civarındaki seçmen Ankara Çamlıdere ve Kızılcahamam’a nüfuslarını taşıdı. Çamlıdere ve Kızılcahamam’dan aylar önce Zonguldak’a gelen belediye ve muhtar adayları tek tek hemşerilerini gezerek nüfuslarını aldırmaya ikna etti. 31 Mart seçim günü özel araçlarla veya otobüslerle Zonguldak’tan Ankara’ya seçmenlerin taşınacağı öğrenildi. 

Uzunmehmet’in hayatı beyaz perdeye taşınacak! Ünlüler Zonguldak’a geliyor Uzunmehmet’in hayatı beyaz perdeye taşınacak! Ünlüler Zonguldak’a geliyor


HANGİ PARTİNİN SEÇMENİ?
Siyasi otoriteler Ankara Çamlıdere ve Kızılcahamam’a nüfusunu aldıran Zonguldak’ta yaşayanların Ak Parti ve MHP seçmeni olduğunu, sol seçmenin neredeyse hiç olmadığını ifade ettiler. 
2019 Yerel seçimlerinde Ak Parti adayı Selim Alan 25 bin 125 oy alırken CHP adayı Şenol Şanal 23 bin 152 oy almıştı. Aradaki farkın bin 973 olduğu hesaplandığında 600 civarındaki Ankaralı oyunun önemi daha çok ortaya çıkıyor.