3 İlin Milletvekilleri ve Valileri 13 milyon lirayı geçtik, 3 milyon lirayı bile bulamadı!

VEBALİ SİZİN!

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mart 2019 tarihinde Zonguldak’a geldiğinde özel olarak talimat vererek başlayan, yüzde 95’in üzerinde yurt dışı, yüzde 70’in üzerinde yurt içi doluluğun sağlandığı, transferde ise Türkiye’yi 2’ye katlayan Zonguldak Havaalanından uçuşların devamı pistin uzaması ve genişlemesine bağlı.
  • Yurt dışındaki uçak firmalarını organize eden Eurostar Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Sarı başta olmak üzere en az 3 firma Almanya’dan A320 ile uçabilmek için pistin uzaması ve genişlemesini şart koştuğunu söylerken THY ve diğer firmaların yurt içinde direk uçuşlara başlaması için de pistin uzaması ve genişlemesi bekleniyor.
  • 3 ilin Milletvekili ve valilerinin olayın ciddiyetini hala daha anlayamayıp uzama ve genişlemesi için gereken toplam 13 milyon lirayı bulmak bir tarafa sadece uzaması için gereken 3 milyon lirayı bile bulamamaları tepkilere neden oluyor. Zonguldak İl Genel Meclisi dışında Bartın ve Karabük İl Genel Meclisi Başkanlarının ve valililerin ipe un sermesi bürokratik oligarşinin uzamasına neden oluyor.
  • Zonguldak Havalimanında uzatma çalışmaları başladığı yönündeki haberler yanlış anlaşılırken, henüz uzatmak için gereken 3 milyon liralık kaynağın bile bulunamadığı, yapılan çalışmanın ön hazırlık olduğu, beton atılacak yerin açılma çalışmasının yapıldığı, kaynak bulunursa uzatılabileceği vurgulandı. Gerilen ortamda gaz alma olarak da yorumlanan çalışmaları Zonguldak İl Özel İdaresi yürütürken Bartın ve Karabük’ün hiçbir destek vermediği öğrenildi.
  • İMZA Gazetesi olarak uyarıyoruz! En az 15 metre daha genişlemezse, sadece uzatılması durumunda A320 tipi uçaklar inemeyecek! Bütün bu uyarılara rağmen şayet 3 milyon lira bulunup 250 metre uzaması üzerine 2020 yılında Almanya’dan ve Türkiye’den A320 tipi uçaklarla seferler başlamazsa bunun vebali 3 ilin Milletvekili ve Valilerinde… Zonguldak, Bartın ve Karabük’te yaşayan ve gurbetteki bölge halkının hakkı, söz veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözü üzerinizde.
  • Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Bartın Valisi Sinan Güner, Karabük Valisi Fuat Gürel, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Bartın Milletvekilleri Yılmaz Tunç, Aysun Bankoğlu, Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Hüseyin Avni Aksoy, Cumhur Ünal’ı; 3 kent insanının ve Avrupa başta olmak üzere tüm gurbetteki bölge insanının sorununu çözmek için göreve davet ediyoruz!