Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 15 Mayıs Cuma günü gelecek olduğu Zonguldak'ta program netleşti. Zonguldak Havaalanındaki çalışmalara da bakacağı belirtilen Bakan Karaismailoğlu'nun programına havaalanı ziyareti alınmadı. Programa göre Filyos Limanı şantiyesinde Zonguldak Havaalanıyla ilgili istişarelerde bulunacağı yazıldı.

 

Özellikle uzatma alt yapısı Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yapımına devam edilen ve 310 metrelik uzatmanın alt yapısı bitmek üzere olan Zonguldak Havaalanının GENİŞLEME VE DAHA FAZLA UZATILMASI ile üst yapı betonlama işi için Bakan Karaismailoğlu'nun yerinde inceleme yapıp net açıklama yapması isteniyor.

 

Meteoroloji uyardı! Hafta sonu Zonguldak, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük ve Kırklareli'nde fırtına bekleniyor... Meteoroloji uyardı! Hafta sonu Zonguldak, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük ve Kırklareli'nde fırtına bekleniyor...

ZONGULDAK HAVAALANINDA 4. BAKAN...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2012 senesinde gündeme gelen Zonguldak Havaalanıyla ilgili Binali Yıldırım'dan beri 4. bakan oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Binali Yıldırım zamanında trende Zonguldak Platformu tarafından uçma sözü alınmış olmasına rağmen uçulamamış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan'ın bakanlığında Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Zonguldak Platformunun girişimleriyle ILS cihazı sözü alınmış ve gerçekleşmiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan döneminde ise somut bir adım atılamamıştı. 

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Avrupadaki bölge halkı başta olmak üzere yaklaşık 2 milyonu ilgilendiren Zonguldak Havaalanının sorununun kökten çözümü için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yerinde sorunu görmesi bekleniyor.