Zonguldak'ta Sokak Kedisinin İlginç Hikayesi! Zonguldak'ta Sokak Kedisinin İlginç Hikayesi!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), endüstriyel matematiğin önde gelen isimlerinden biri olan Tokyo Üniversitesi Matematik Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Masahiro Yamamoto'yu bünyesine kattı.

Prof. Dr. Yamamoto, dünyaca ünlü ters problemler teorisi alanında uzman bir isim olarak bilinmektedir. ZBEÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 46. Maddesi kapsamında kısmi zamanlı profesör olarak atanarak, 5 Aralık 2023 tarihinden itibaren görevine başlayacak.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Prof. Dr. Yamamoto'nun ZBEÜ'yü uluslararası düzeyde temsil edeceğini ve Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde öğrencilere değerli bir eğitim deneyimi sunacağını belirtti. Ayrıca, Prof. Dr. Yamamoto'nun danışmanlığını üstleneceği doktora öğrencilerine bilgi, birikim ve tecrübelerini aktararak, öğretim üyeleriyle ortak projeler gerçekleştireceğini ifade etti. Rektör Özölçer, Prof. Dr. Yamamoto'ya çalışmalarında başarılar dileyerek bu yeni iş birliğinin üniversite için önemli bir kazanç olduğunu vurguladı.