Zonguldak Havalimanının pistinin genişleme ve uzatılması başta olmak üzere sorunlarının çözülmesi gerektiği konusunda ikna olan Zonguldak, Bartın ve Karabük Milletvekilleri, Vali ve İl Genel Meclisi Başkanları, havaalanı özel bir şirket tarafından işletildiğinden havaalanına ödeneği ayırabilmek için formül arıyor.

 

Zonguldak Havalimanından uçuşların yapılmaması için 2008 senesinden beri öne sürmedik mazeret bırakmayan yetkililer, şimdi de havaalanını işleten şirketin özel olması nedeniyle devletin yatırım yapamayacağını ileri sürüyor. Zonguldak Havalimanının Özel İdarelerin de ortak olduğu ZONHAV ismindeki özel şirket tarafından yönetilmesinin devletin harcama yapmasını zorlaştırdığını belirten yetkililer, pistin uzatılması, genişletilmesi başta olmak üzere hava alanının tüm eksiklerinin giderilmesine destek vermek için formül aradıklarını belirttiler.

Başkan Erdem liman arkasında! Başkan Erdem liman arkasında!

Germania şirketinin iflas etmesi ve yıllardır yurt içi uçuşlarının olmaması nedeniyle zarar ettiği belirtilen ZONHAV'ın pisti uzatacak ve genişletecek parasının olmadığı belirtilirken devlet eliyle yapılmasının da şirketin büyük çoğunluğunun özel şahıslarda olması nedeniyle mümkün olmadığı ifade edilip çözüm arandığı açıklandı.

Bartın İl Özel İdaresi beton tesisinden beton verileceği sözünü veren Ak Parti Bartın milletvekili Yılmaz Tunç'un açıklamalarının ardından beton verebilmek için çözüm ararken önümüzdeki hafta milletvekillerinin Ulaştırma Bakanlığına gideceği, oradan sonuç alınamazsa yıl sonu 3 ilin il başkanları ve milletvekillerinin bu konuyla ilgili toplantı yapacağı ifade edildi. 

 

YILLARDIR MAZERET BİTMEDİ...

2008 senesinden beri dağın engel olduğu ve tıraşlanması gerektiği, askeri tesis olduğu, İstanbul ile Zonguldak arasındaki mesafenin kısa olması nedeniyle manevra mesafesinin yeterli olmadığı, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın Serbest Bölge içindeki arazisi için açtığı davanın pistin uzaması ve genişletilmesine engel olduğu, ZONHAV şirketi içinde usulsüzlükler olması nedeniyle davalık olunabileceği gibi mazeretlerle ötelenen Zonguldak Havalimanında yeni mazeretin aşılması bekleniyor. 

Pistin genişletilmesi ve uzatılması başta olmak üzere dağın tıraşlanmasına da ödenek bulunduktan sonra da yeni mazeretler çıkartılıp çıkartılmayacağı merak ediliyor. 

 

MİLLETVEKİLLERİ VE VALİLER İKNA OLASIYA KADAR CUMHURBAŞKANI İKNA OLDU...

Özellikle 2012 senesinden beri Zonguldak-İstanbul ve aktarmalı diğer illere ve ülkelere yapılacak seferlerin tutacağı Zonguldak Platformu ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği tarafından söylenmesine rağmen 3 ilin milletvekilleri ve valileri ikna olmazken 4 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı 2 dakikalık görüşme sonunda ikna olmuş ve talimatı vererek uçuşlar başlamıştı. Nitekim 12 Mayıs 2019 tarihinde yurt içi, 15 Haziran tarihinde yurt dışı seferlerinin tuttuğu rakamlarla ortaya konuldu. 

Zonguldak, Bartın, Karabük Milletvekilleri, Valiler ve diğer yetkililer başka başka alanlara takılmaya devam ediyor.