Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beleşi Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Kozlu ve Kilimli başta olmak üzere bir çok ilçede bir tane bile yapılmazken beldede 6. Etap TOKİ konutunu nasıl hayata geçirebildiğini açıkladı.
 
HEDEF 10 YILDA 30 BİN NÜFUS…
Devrek ilçesinin Çaydeğirmeni beldesinde yapılan 5 etaplı TOKİ konutlarında toplam 1.700 konut yapıldı. Son 5. Etap TOKİ konutlarının yılbaşına kadar teslim edileceği belirtildi. Onayı çıkan 600 konutluk 6. Etap bittiğinde toplam 2 bin 300 konut yapılmış olacak. 

TOKİ, ZONGULDAK’A BİN KONUT DAHA YAPACAK
Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, 600 konutluk 6. Etap TOKİ konutlarının ardından bin konutluk 7. Etap projesinin de hazırlandığını açıkladı.
Hedefinin şuanda 7 bin 500 olan Çaydeğirmeni beldesi nüfusunu 10 yıl içinde 30 bine çıkarmak olduğunu ifade eden Başkan Gebeş, “Peyderpey TOKİ projeleri devam edecek. Şuanda 7 bin 500 olan nüfusumuzu 10 yıl içinde 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

Zonguldak'ta grizu patlamasında solup giden hayatlar... Zonguldak'ta grizu patlamasında solup giden hayatlar...

ACİL KAMULAŞTIRMA
Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak’ta Kozlu ve Kilimli başta olmak üzere bir çok ilçede TOKİ tarafından hiç konut yapılmazken TOKİ’ye konut yaptırmayı nasıl başardığını da İmza Gazetesine açıkladı. 
Başkan Gebeş, “Çok hisseli yerler Cumhurbaşkanı kararıyla istimlak kararı çıkardım. Bu bölgede eşi benzeri olmayan karar. Böylece süreç uzamadan hisseli yerleri beldeye ve ekonomiye kazandırdık” dedi.