Son dönemde dolandırıcılar yeni bir yöntemle vatandaşları dolandırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı adına gönderilen mesajda, "3 bin TL sosyal destek ödemesini almak için hemen tıklayınız", ifadesi olan SMS'e link vererek, vatandaşların tıklamasını sağlıyorlar.

 

Dolandırıcıların vatandaşlara göndermiş olduğu mesajda, "3 bin TL sosyal destek ödemenizi almak için tıklayınız" ifadesi kullanarak, vatandaşları mesaja tıklatarak, tuzaklarına düşürmeye çalışıyor. Linke tıklayan vatandaşların tüm hesaplarının boşaltıldığı ifade edildi.

 

MESAJ GÖNDERİYORLAR

Dolandırıcılar, vatandaşlara göndermiş olduğu SMS'de diğer sitelere itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, vatandaşların linke tıklamalarını sağlıyorlar. Bu şekilde hesaplarındaki tüm para dolandırıcılar tarafından ele geçiriliyor.

 

 

 

SAKIN TIKLAMAYIN

Bugün dolandırıcılar, vatandaşların cep telefonlarına şu mesajı göndererek, hesaplarını boşaltmaya çalışıyor. Gönderilen mesajdaki ifadeler şu şekilde:

Halk pazarında moraller düştü! Halk pazarında moraller düştü!

"Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan 3 bin lira sosyal destek ödemenizi almak için hemen tıklayınız, diğer sitelere itibar etmeyiniz"