Mustafa Uysal'ın sosyal medya hesabından paylaştığı yazı;

''Şehirlerde yatırımcı çekmek, iş ve istihdam alanı oluşturmak İçin kurulan OSB’ler, bazılarının rant kapısı olmaya devam ediyor.

Bazı şirketler revaçta olan OSB’lerden büyük yatırım yapacakmış gibi algı yaratarak yeni kurdukları şirketler adına OSB’lerden ucuza arsa alıp birkaç yıl kamuoyunu oyaladıktan sonra ucuza aldıkları arsaları FAHİŞ fiyatlara satarak büyük rant elde etmeyi alışkanlık haline getiriyor! 

OSB’lerde bunun önüne geçmek için yatırım amacıyla arsa alan şirketler taahhüt ettikleri yatırımları süresinde yapmadıkları takdirde tahsis edilen arsayı geri alabiliyor ve arsanın satışını veya devrini engelleyebiliyor! 

Uyanık firmalar yakayı ele vermemek adına arsayı tahsis yaptırdıkları ve yeni kurdukları şirketle birlikte satıyorlar ki, kimse uyanmasın! 

EREĞLİ OSB’DE 2 BİN İSTİHDAM DEDİLER! 

Bunun örneği Kdz.Ereğli OSB’sinde de yaşandı. 

Bundan 3 yıl önce 2020 yılının Eylül ayı Meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İYİ Partiden milletvekili adayı olan İş insanı Batu Müftüoğlunun arkadaşı bir firmayı Ereğli’ye davet ettiklerini,  o firmanın Ereğliyi çok beğendiğini, Ereğli OSB’de yer bulmanın zor olduğunu, yer bulmak İçin çok zorlandıklarını, Kaymakam ve OSB’nin büyük gayretleriyle o firmaya özel yer tahsisi yapıldığını, Gengroup ve Copa firmalarının bu yere yapacakları yatırımla 1500-2000 kişilik istihdam sağlayacağını ballandıra ballandıra anlattı. 

Meclis toplantısında övgüler yağdırdığı İş İnsanı Batu Müftüoğlu’nun işsizliğin çözümü ve Kdz.Ereğli’ye yatırımcı getirme gayretleri basında sık sık yer aldı! 

Sonuç, tipik Ereğli işi gibi altından yine rant ve menfaat çıktı! 

3 MİLYONA AL, 3 YIL GEÇMEDEN 42 MİLYONA SATIŞA ÇIKART! 

Sözüm ona 1500-2000 kişilik istihdam sağlamağı pompalanan firma, Peşin fiyatına taksitle yaklaşık 3 milyon TL’ye aldığı 42 dönümlük arsayı 42 milyon TL bedelle satması İçin emlakçıya verdi. 

Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı! Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı!

İstihdam sağlayacağım ve yatırım yapacağım sözleriyle Devlet  ve millet imkanlarıyla 3 yılda 14 kat rant sağlamayı hedefleyen firmanın arsayı satışa çıkartmasını herkes izliyor ama kimse sesini çıkartmıyor. 

1- Bu arsa satışından ve kamu malıyla rant kokan işten Ereğli OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve  Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın , Ereğli OSB Yönetiminin, Müteşebbis Heyetinin, Denetim Kurulunun Haberi var mı?  

2- Bu arsayı alan firma ile yatırımcıyı buraya getirdiği için kahraman ilan edilen Batu Müftüoğlunun bu satışa çıkartılan OSB arsasında ortaklığı var mı? 

3- Başkan Halil Posbıyık, Kent Meydanı hayırseverinde olduğu gibi, bu OSB’deki arsa tahsisi olayında istihdam sağlanacak umuduyla kullanıldı mı? 

4- Firma yatırım yapmayacağı İçin bu arsayı satışa çıkarttığına göre, Zonguldak Valiliği ve Ereğli OSB yönetimi bu arsayı yasal hakları varken neden geri almıyor? 

5- Yaklaşık 40 milyon TL’lik ranta neden sessiz kalınıyor? 

Bu Kdz.Ereğli’nin hiç sahibi yok mu?'' şeklinde.

WhatsApp Image 2023-07-25 at 18.47.57