Değerli okurlar, geçtiğimiz sene bu günlerde dünyanın gündemine giren, Türkiye de ise on aydır insanımızın hayatını kâbusa çeviren Covit 19 virüsü ile ilgili çok şey konuşuldu çok şey yazıldı, milyonlarca can alan ve milyonlarca insana bulaşıp kalıcı etkiler bırakan virüsü ün yayılımı devam ettiği müddetçe daha çok yazılıp konuşulacaktır.                                             

 

Virüsün ne olduğunu kısaca anlatmak gerekirse, Virüsler, bir ilim dalı olan Biyoloji de, mikrobiyolojinin bir alt uzmanlığı olan virolojinin konusu olup,  sadece diğer canlıların hücrelerinde çoğalabilen küçük ve enfeksiyon yapıcı, bir kısmı da Covit 19 da olduğu gibi ölümcül ajanladır.

 

Bazı ilim insanı virüsleri canlı olarak kabul etmezken bazıları da, canlı olarak kabul etmektedir. Virüsler, hayvanlara, bitkilere, bakterilere ve insanlara her türlü hayat belirtisi olan canlılara bulaşabilir.

Günümüzde milyonlarca türü olduğu bilinen virüslerin beş bin kadarı tarif edilebilmektedir, bu varlıkların tespiti ancak Elektron Mikroskopları ile yapılabilmekte ve bunların büyüklük ölçü birimi nanometre yani 1 milimetrenin Milyonda biri ile ölçülendirilmektedir.

 

Diğer bir tarif gerekirse kabaca Mikroplar Milimetrenin binde biri, virüslerde mikrobun binde bir gibidir denilebilir. Netice olarak ister mikroorganizma denilsin ister canlı, bu kadar küçük varlık olan virüs, 8 milyara dayanan dünya nüfusunu çaresiz bırakarak insan oğlunun Yaratanın karşısında ki aczini ortaya koymuştur.

Acizliğin de zahiri bir ölçüsünü vermek gerekirse, kainat denilen ve hala sırı çözülemeyen alemlerin yani bizim güneşimizden, binlerce kat büyük Güneşi olan ve sayıları bilinemeyen Galaksilerin bulunduğu tüm alemin yanında, insanoğlunun varlığı belki de yukarıda bahsettiğimiz virüs mesabesinde bile değildir.

Bu aklın hayalin, dimağın almadığı, biraz aklı olanın korktuğu müthiş muazzam nizamın, intizamın, kendiliğinden olduğunu sanan materyalist  zihniyet sahibi insanlar ve bunların etkisi altında kaldığının farkında olmayan, kendilerinin inançlı olduğunu söyleyen veya öyle görünen bir kısım İnsanlar,8 milyarı esir alan virüs ün bir ilahi uyarı olduğunu anlamayıp  ağızlarına bile almamaktadırlar. Dünya tarihine bakıldığında geçmiş kavimlerinde büyük felaketlerle karşılaştığı görülmüştür, lakin bu güne kadar tüm dünyayı böylesine etkisi altına alan bir felaket bilinmiyor.

 

Bunun adına ister salgın, ister pandemi ne denirse densinler bu olay aslında insanlıktan uzaklaşmış ve yaratanını unutmuş insanlığa, tek yaratıcı, Alemlerin Rabbi olan Allahü Teâlâ’nın bir uyarısıdır. Bakıldığında, geçen bir senelik zaman dilimi içinde bu salgından insanlığın ders çıkartıp kendisine çeki düzen verdiği söylenemez. Temennimiz mevcut durumun bu günden kötüye girmemesi ve salgının kontrol altına alınıp önlenmesidir.

 

Lakin zulüm ve hırs devam ettiği için  virüs mutasyon (değişim) a uğrayıp ikinci bir panik başladı. Böyle giderde İnsanlık kendini değiştirmez ve hala uyanmazsa, virüsün sürekli  kendini değiştirip vazifesini yapmaya devam edeceğinden korkmak lazım.   

Valilik önünde kaza! Ekipler sevk edildi Valilik önünde kaza! Ekipler sevk edildi

 

https://www.imzagazetesi.com.tr/yazar-virus-acizlik-ve-mutasyon-404.html