Dolar kuru baskılar altında artarken, yatırımcı ve vatandaşlar döviz almaya devam ediyor. Bu hafta ABD doları yüzde 0,80 değer kazanarak 32,2190 liraya yükselirken, avro yüzde 0,30 artışla 35,1450 liraya yükseldi. Peki 17 Mart 2024 dolar, euro, sterlin fiyatları ne kadar oldu?

I M G 8435

Saldırıya uğrayan milli boksör Rabia Topuz'dan haber var! Saldırıya uğrayan milli boksör Rabia Topuz'dan haber var!

Dolar 40 TL olacak iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Dolar kurunun 15 gün sonraki seviyesi belli oldu", "Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak" ve "Merkez Bankasının raporu sızdı" iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından, bazı basın yayın organlarında yer alan "Dolar kurunun 15 gün sonraki seviyesi belli oldu", "Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak" ile "Merkez Bankası'nın raporu sızdı" söylemlerine ilişkin açıklama yapıldı.

Doların 15 gün sonra 40 lira olacağına dair herhangi bir raporun olmadığı kaydedilen açıklamada, söz konusu asılsız haberlerde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) her ay yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin manipülatif şekilde dezenformasyona konu edildiği belirtildi.