Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni(KGD) ziyaret ederek gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı. 
Vali Tutulmaz'ı, KGD Başkanı Mustafa Emen, yönetim kurulu üyeleri ve kentte görev yapan gazeteciler karşıladı. Başkan Emen, basın bayramında ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Emen, kentin birçok sorununun bulunduğunu ve Vali Tutulmaz'dan büyük beklenti içine girildiğini söyledi. Gazetecilerin kentin sorunlarının çözüme kavuşturulması adına elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Emen,"Basın burada üzerine düşen görevi yapıyor. Elinden gelen her şeyi ortaya koyuyor. Şehrin siyasetçilerin yeterince katkı vermediğini düşünüyoruz. O nedenle beklenti büyük. Sizden de beklenti çok büyük. Kentin sorunları çok fazla. Bunların çözülmesi anlamında herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi lazım. Bizler gazeteciler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.
'BASIN DEMOKRATİK TOPLUMLARIN OLMAZSA OLMAZI'
Vali Mustafa Tutulmaz da tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladığını söyledi. Basının, demokratik toplumların olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, şöyle dedi:
"Demokratik ve açık toplumun birinci önceliği insanların kamu adına karar verenlerin toplum adına karar verenlerin hesap verilebilir konumda olmasıdır. Burada tabi bir yandan kamunun yanlış yamaması adına bir, ikincisi de kamunun göremediği, şu alanda şöyle yapılırsa iyi olur denilebilecek hususlarda da  kamuya yön gösterme adına önemli bir fonksiyonunuz var. Bu fonksiyon iyi değerlendirilebilirse bulunan yere önemli bir yarar sağlarsınız. Tersi olursa da o katkı olumsuz olur." 
'KİMSE KAVGALI EVE KIZ VERMEK İSTEMEZ'
Kentin güzel tanıtımı için sosyal medyayla beraber basına da önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Tutulmaz, "İnsanlar 'Zonguldak yaşanabilir şehir mi?' demek istiyorlar. Bunu derken bu sonuca nereden varıyorlar. Büyük ihtimalle sosyal medyada ve basından yaptıkları incelemeden varıyorlar. Onun için bizlere büyük görev düşüyor. Sorumluluğumuzu bu yönüyle bilmemiz gerekiyor. Yazdığımız her olumsuz yazının turistin, öğrencinin ya da yatırımcının gelmesine engel oluyor. Hiç kimse kavgalı eve kız vermek istemez. Kavgalı eve ziyarete gitmek istemez. Çünkü gittiğinde herkesin yüzü çehresi kara bir şekildedir. Orada mutlu olmak istemez. Onun için burada basına bizlere hepimize önemli görev düşüyor. Burayı çok problemli bir şehir havasını da vermemiz gerekiyor. Evet yanlışlıklar varsa bunların duyurulması gerekiyor. Herhangi bit olumsuzluk var ise kamuoyunun bilmesi gerekiyor ama bunun sunuş tarzı buraya zarar verecek şekilde ve genelmiş gibi olmaması lazım. Her yerde olabilecek olaylar gibi burada da bu olaylar oluyor tarzı olması lazım. Bu çok genelmiş gibi olması durumunda insanlar buraya gelmez. Şehrin olumsuzlarından ziyade olumluları konuşması lazım." dedi.

Kavga iddiasına cevap verdi! Kavga iddiasına cevap verdi!

" width="560">