Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurban Bayramı trafik tedbirleri kapsamında güvenli trafik ortamının sağlanması, tatil sürecinin huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla tüm yurdumuzda eş zamanlı olarak yapılan trafik uygulamasına katıldı.

cde0849e-d70d-4c55-89c9-7fbb8870a39f

Uygulama’da İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb Cezmi Yalınkılıç, polis ve jandarma mensupları katıldı.

Vali Tutulmaz, trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalığı artırmak amacıyla yapılan uygulamada, vatandaşlarımıza trafik kurallarına uymanın ve emniyet kemeri kullanımının önemini vurguladı, yapıcı uyarılarda bulundu, sağlıklı, huzurlu, mutlu iyi bayramlar diledi.

Buldanlı’da yangın! Ekipler sevk edildi Buldanlı’da yangın! Ekipler sevk edildi

Uygulamada konuşan Vali Tutulmaz, “Dokuz günlük bir tatile çıktık. Tabii vatandaşlarımız için tatil olmakla birlikte biz görevliler için çalışma günü devam ediyor. gerek jandarmamız, gerek polisimiz, gerek sahil güvenliğimiz dokuz gün vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği sağlıklı bir şekilde ulaşımı için yirmi dört saat esasına göre çalışma gayreti içerisindeyiz. İki bine yakın jandarma polis eee ve sahil güvenlik personeli iki yüze yakın ekiple yirmi dört saat esasına göre dokuz gün boyunca alandayız. Vatandaşımızın huzuru için. Bugün de yol kontrolündeyiz. Sizlerle beraberiz. Vatandaşlarımızın bu dokuz günlük sürede çok hareketli farkındaydık ve öyle de oluyor şu ana kadar. Bütün yollarımız dolu. Ancak ilimiz adına bugüne kadar şükür ciddi manada bir olumsuzluk olmadığı yollarda sadece birkaç tek taraflı yaralamalı kazalarımız var. Onun genel olarak iyiyiz. Bu şekilde devam etmesi en büyük dileğimiz. Tabii sizler vasıtasıyla vatandaşlarımıza da uyarıda bulunmak istiyoruz. Yollarımız kalabalık. Uzun yoldan gelen kardeşlerimiz vatandaşlarımız uzun yola giden yine aynı iş Daha dikkatli olsunlar. Dinlenerek yola çıksınlar. Yolda dinlensinler. Trafik kurallarına uysunlar. Bu öncelikle kendi sağlığımız için daha sonra da yolda trafikte bulunan diğer vatandaşlarımızın sağlığı ve yol güvenliği için bu gerekiyor bu süreyi daha milletin vatandaşlarımızın, komşularımızın yolda bulunan vatandaşlarımızın yani herkesin huzurunu göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Sadece yollarda biz yokuz. Sadece evlerimizde biz yokuz mahallelerimizde biz yokuz. Bizim dışımızda da insanlar var. Onların da hakları var, hukukları var. Bunları hep göz önünde tutarak hareket ettik. Ben özellikle sizlerin vasıtasıyla bunu  ifade etmek istiyorum. dediğim gibi şükür şu ana kadar iyi gidiyoruz Inşallah bayram sonuna kadar da aynı hassasiyetle, aynı eee gayretle bunu devam ettiririz diye düşünüyorum. Şimdiden bütün vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramların huzur ve mutluluk getirmesini, topluma geleceğe yönelik bir ümit yeşermesi olarak karşımıza çıkmasını diliyorum. Nice bayramları toplumun sağlıkla huzurla yaşamasını diliyorum. Sizlerin de bayramınızı tebrik ediyorum. Teşekkürler. Sağ olun”dedi.

Emre Can Bayram