Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yaşanan afetler ve Gülüç beldesinde yapılması planlanan dere ıslah projesiyle ilgili konuştu.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin risk azaltma planları olduğunu ve her ilin riskinin belli olduğunu açıkladı.

Elazığ’da deprem! Elazığ’da deprem!

Vali Bektaşoğlu ayrıca Gülüç Beldesinin dere ıslahının çok önemli olduğunun altını çizerek, onun için Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İşçiler Bakanlığı ile görüştüklerini ifade etti.

'Türkiye cumhuriyetinin risk azaltma planları var’

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “

Türkiye Cumhuriyetinin risk azaltma planları var. Afad’ın başkanlığında. Her ilin riskleri belli. Bunlar her sene güncelleniyor. Bunlar sürek gözden geçiriliyor. Bu yağışlar olmadan önce bunlar konuşuluyor. 9 Aralık’da olan toprak kayması heyelan Asma mahallesinde olan heyelanda öncede yine bu binalara göre sahada ekipler yerlerini alıyor. Bu duyurular yapılıyor. Neler yaşanabileceği Afad başkanlığı valiliğimiz, vasıtalarla duyuyoruz”dedi.

Gülüç‘ün dere ıslah projesi için görüşme yaptık’

Ereğli Gülüç vadisinde, Filyos’da bir insanımızı kaybetmiştik. Sonrasında bir çok planlanan işler vardı. DSİ’nin yapacağı belediyenin yapacağı çalışılıyor. Bunlarda tamamlanan ve devam edilenler var. Gülüç vadisinin ıslahı çok önemli. Cumhurbaşkanı yardımcısına bu iş için gitmiştik. Onun için içişleri hakanımızla da görüştük”şeklinde konuştu

Emre Can Bayram