Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, olayı kınadı! Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, olayı kınadı!

Bir şehrin gelişmesi, kalkınması ve modern yaşanabilir hale gelmesi için öncelikle ilin Valisi ve Belediye Başkanının uyum içerisinde olması, çalışması gerekiyor. Bunun aksi olur da çatlak sesler gelirse herkes ayrı telden çalar ve hizmet anlamında aksaklıklar olur, bundan da şehir zarar görür.

Zonguldak’a baktığımızda geçmişte de bu tür aksaklıkların olduğunu görmüş ve sık sık hep birlikte rahatsız olmuşuzdur ama şimdi yetkililer bazında bir göz attığımızda gerek Sayın Vali Erdoğan Bektaş ve gerekse Sayın Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın hummalı bir şekilde çalıştığını ve son derece uyum içinde olduğunu izlemekteyiz. Bu uyumun bozulması adına da bazılarının rahatsız olduğunu Vali-Belediye Başkanı diyaloğunu hırpalama girişimlerini görmekteyiz.

Konuya gelecek olursak;

Zonguldak’ın sevilen işletmecisi Sami Aydın’ın sahibi olduğu ve harika manzarasıyla büyüleyen, düğün ve eğlencelerin, toplantı ve yemeklerin yapıldığı şimdiki yeni adıyla BEYAZ SARAY DÜĞÜN SALONU hakkında şikâyetler hız kesmiyor.

Yasal mı? Değil mi? sorularının sorulduğu bu yer hakkında en yetkili ağızdan edindiğimiz bilgilere göre de Düğün Salonunun her haliyle yasal olduğu ve yapı kayıt belgesinin Sami Aydın tarafından elinde olduğu böylelikle de şikâyetlerin yersiz olduğunu öğrendik.

Bu durumdan Sayın Belediye Başkanının da bilgisi dâhilindeolduğu ve Sayın Vali Erdoğan Bektaş’ın Başkan Selim Alan’la yaptıkları son gezi sırasında adı geçen binanın alt tarafındaki eksiklerin yapımı hakkında Düzce’deki bir firmayla net olarak görüşüldüğü ve yapılması için Korana Virüsü sıkıntısı dolayısıyla Zonguldak’a gelemediklerinden beklemeye başlandığı ifade edildi.

Binanın alt taraftaki çirkin olarak belirtilen katların ise yeşil brandayla kapatılacağı ve hatta yol olmadığı için de gerekli olan düzenlemenin yapılamadığı dile getirildi.

Yani bu duruma göre, böyle güzel ve nezih olan yerlerin mutlaka korunması, değerlendirilmesi ve vatandaşların, gelecek olan misafirlerin arayıp ta bulamayacağı bunun gibi mükemmel manzaralı yerlerin yıpratılmaması için yetkililerimizin de doğru şekilde yönlendirilmesi ve bilgi kirliliği oluşmaması gerekiyor. 

Sayın Vali Bektaş’ın binanın alt kısımdaki gördüğü ve Başkan Alan’a sorduğu manzara şu anda eksiklikler sebebiyle yakışmıyor olabilir ancak sahibinin virüs sonrası mutlaka yapacağını ve bunun için de Başkan Alan’ın bilgisi olduğunu umuyoruz.

Yıkmak kolay ama Zonguldak’ın böyle harika yerlere ihtiyacı olduğunu da unutmamak ve bunun için de sahip çıkmak gerektiğinin altını çiziyoruz.

 Vali-Alan el ele şehrin gelişmesi adına çalışıyorlar. Mikser gibi karıştırmak kimseye yarar sağlamaz şehre zarar verir görüşündeyim. Rahat bırakın da artık herkes işini yapsın. Zonguldak yakaladığı bu fırsatları kaçırmasın. Bu da benim görüşüm…
Kalın sağlıcakla…