Borsa İstanbul'da geçen hafta dalgalı seyir devam ederken, BIST 100 endeksi önceki haftaya göre %3,57 değer kaybetti, bu durum yatırımcıları endişelendirdi. Ancak, uzmanlar panik yapmamaları gerektiği konusunda uyarılar yaparak yatırımcılara önerilerde bulundular.

Haftanın en çok işlem gören hisseleri arasında şunlar yer aldı:

Mali endeksin %0,94, sanayi endeksinin %0,78, teknoloji endeksinin %0,31 ve hizmetler endeksinin ise %0,06 oranında değer kaybetmesi, yatırımcıların ve ekonomi uzmanlarının dikkatini çekti.

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

Uzmanlar, Borsa İstanbul'da yaşanan inişli çıkışlı günler nedeniyle yatırımcıların kısmen panik havasına girmesini anlayışla karşılasa da, ilerleyen günlerde borsanın yeniden değer kazanacağına dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta içinde Borsa İstanbul'un ardı ardına kırdığı rekorlar yatırımcıları heyecanlandırmıştı. Ancak BIST 100 endeksinin haftanın son işlem gününden önceki haftaya göre %3,57'lik bir değer kaybı yaşaması, bazı yatırımcıları tedirgin etti. Uzmanlar, bu noktada panik yapmamaları gerektiğini ve piyasaların tekrar yükselişe geçeceğini belirterek önemli tüyolar verdi.

Getiri potansiyeli yüksek hisse senetlerine gelince, uzmanlar şu hisse senetlerini ve getiri potansiyellerini paylaştı:

  1. YATAS: %96
  2. KRDMD: %76
  3. GWIND: %73
  4. ENJSA: %69
  5. TKFEN: %64
  6. TOASO: %64
  7. AEFES: %55
  8. AKCNS: %54
  9. ARCLK: %54
  10. SISE: %54

Haberimizde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri