O ilçede skandal! Yeniden sandık başına gidilecek... O ilçede skandal! Yeniden sandık başına gidilecek...

 "Bolu'da Hissedilen 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Bölgeyi Tedirgin Etti"

Gece saat 01.03'te Bolu'da Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğa neden olmayan deprem, komşu iller Zonguldak, Bartın ve Karabük'te de hissedildi.

AFAD Verilerine Göre Deprem Detayları AFAD verilerine göre, Bolu merkez üssüne sahip deprem yerin 7,31 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Zonguldak’ta da hissedilen deprem, çevre illerde kısa süreli paniğe neden oldu.

Bölgeyi Sarsan Depremin Etkileri

İlk belirlemelere göre, deprem bölgede herhangi bir olumsuzluk oluşturmadı, ancak kısa süreli bir paniğe sebep oldu. Zonguldak Karabük ve Bartın'da da hissedilen sarsıntı, vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den Açıklama

Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu-Mesciçele’de 4.2 deprem oldu. Bolu’nun hemen kuzeyinde küçük küçük doğrultu atımlı faylar var. Bunlardan biri kırılmış olmalı. Sevgiyle." ifadelerini kullandı. Görür'ün açıklamaları, depremin nedenlerine dair ilk değerlendirmeleri içeriyor.

Bölgedeki deprem riskine dair daha fazla bilgi sağlanması ve vatandaşların güvenliği adına gelişmeler takip edilmeye devam edecek.