New Senses Uzay Teknoloji Sağlık Araştırmaları tarafından Entertech İstanbul Teknokent ve Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi desteği ile düzenlenen Uzay-Yazılım Teknolojileri Hackathonu’nda “Staller Mate” projesi ile birinci olan Akçasu şunları söyledi: “ Üç kişilik bir ekiple katıldığımız uzay bilimleri yarışmasında, Plüton Grubu “Staller Mate” projesiyle birinci olduk.  Bu, astronotların gökyüzündeki yol arkadaşı olacak, astronomi ve uzay bilgileriyle uzmanlaştırılmış yapay zekâ tabanlı kişisel bir asistan’’dedi.

Hedefi uluslararası çapta bir bilim insanı olmak Akçasu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu projeyi, uluslararası uzay çalışmaları yapan kuruluşlara sunmayı amaçlıyoruz. Bu arada yeni bir girişimcilik projesi de tasarladım ve projemi Allah izin verirse tüm dünyaya duyurmak istiyorum. İlk fırsatta Avrupa’ya gidip hem yabancı dilimi geliştirmek hem de staj yaparak yeni ufuklara yelken açmayı hedefliyorum. Yurtdışında ülkemi en iyi şekilde temsil ederek dünya çapında bir bilim insanı olmayı hedefliyorum.’’

Zonguldak, Karabük, Bartın illeri için meteorolojiden uyarı! Şiddetli ve kuvvetli geliyor Zonguldak, Karabük, Bartın illeri için meteorolojiden uyarı! Şiddetli ve kuvvetli geliyor

“Kız çocuklarınızı mutlaka okutun!”

Tesettürlü bir genç kız olarak özellikle mütedeyyin ailelerin çocuklarına örnek teşkil etmek istediğini de vurgulayan Akçasu, “kızlarınızı mutlaka okutun” çağrısı da yaptı:

“Ben bir imam kızıyım. En büyük destekçim ailem. Onların hakkını ödeyemem. Vefa borcumu, başarılı bir öğrenci ve hayırlı bir evlat olarak az da olsa ödemeye çalışıyorum. Özellikle muhafazakâr ailelere seslenmek istiyorum: Lütfen kızlarınızı okutun! Toplumun bazı kesimleri, maalesef hâlâ mütedeyyin insanların, bilim ve teknolojiye mesafeli olduğuna inanıyor. Oysa Peygamber Efendimiz (sav) ‘İlim Çin’de de olsa gidip alın’ diye buyuruyor. Gelin, bu önyargıları birlikte yıkalım’’ diye konuştu.