- Zonguldak Havaalanı pistinin, uzatılması çalışması bitti. Genişliği 45 metre olacak şekilde 310 (250+60) metre daha uzatılma çalışması sonuçlandı. Sırada genişletilmesi var. 1 Ekim tarihinde de pistin genişletilmesi çalışmaları başlıyor.   

 

Uzun süre 3 milyon lira bulunamadığı için uzatılması ötelenen, 10 milyon lira bulunamadığı için genişletilmesine zor gözle bakılan Zonguldak Havaalanının pist sorununa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el atmıştı. Bir talimatla THY'nın 12 Mayıs 2019 tarihinde uçmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pistin uzaması ve genişletilmesi için de özel talimat vermişti. 

 

Alt yapısı Özel İdare tarafından yapılan betonlaması ise Kolin İnşaat tarafından yapılan pistin uzayan 310 metrelik bölümünün devam eden betonlama çalışması18 Eylül tarihinde bitirildi. 

 

1881 METRELİK PİSTİN GENİŞLEME ÇALIŞMASI 1 EKİM'DE BAŞLIYOR...

Uzatılan bölümün bitmesinin ardından ise mevcut 1881 metre uzunluğundaki pistin, 30 metre olan genişliğinin 15 (7 metre) daha genişletilerek 45 (52) metreye çıkartılması çalışmalarına geçileceği öğrenildi. Bu çalışmanın ise 1 Ekim tarihinde başlayacağı belirtildi. 

 

Duyan geldi! Kapış kapış gidiyor Duyan geldi! Kapış kapış gidiyor

Bu arada mevcut uzatmayla 2.130 metre olacak pistin 2 bin 400 metreye kadar uzatılması gündemde... 

 

CORENDON DURDURUYOR, THY BEKLİYOR!

132 kişilik uçakların inemeyeceği söylenen Zonguldak Havaalanına 189 yolcu kapasiteli uçaklarla inip, yolcu olmaz denilen Zonguldak-Almanya hattında yüzde 98 dolulukla sefer düzenleyen Corendon Airlines, genişletme çalışması nedeniyle 1 Ekim tarihinde seferlerini durduruyor.  

 

Corona virüs tedbirleri kapsamında 4 defa ertelenen THY Zonguldak uçuşlarının 25 Ekim tarihinde başlayacağı açıklanmıştı. 

THY'nın Zonguldak'a uçmasına bu sefer de 1 Ekim tarihinde başlayacak olan pistin genişletme çalışması engel olması bekleniyor. Pistin genişletme çalışmasının 25 Ekim tarihinde bitmesi durumunda THY'nın uçacağı ifade edilirken genişletme çalışmasının 25 gün içinde bitmesinin mümkün olmadığı belirtildi. 

 

Halen 25 Ekim 2020 tarihinden itibaren bilet satışları açık görülen THY'nin pistin durumuna göre yeni bir planlama yapacağı belirtildi. İmza Gazetesine konuşan THY yetkilisi pist genişletme çalışması yapılırken uçuşların olamayacağını hatırlatıp, "Pistin genişletilmesi uzatılmasından daha da önemli. Geçen sene yaşanan iptallerin çoğu kuyruk rüzgarı ve buna bağlı olarak pistin dar olmasından kaynaklandı. Pist çalışması biterse ve hava koşulları el verirse uçuşlar başlayabilir" dedi.