Rus haber ajansı Interfax Bayraktar Teknoloji'nin Donbass'taki SİHA Üssü'nünün vurulduğunu iddia etti

Interfaks haber ajansı Rusya'nın operasyon başlattığı Donbass'ta Kiev'in kontrolündeki bölgede yer alan Bayraktar İHA'larının üslerinin vurulduğunu servis etti. İddialara göre birkaç Bayraktar TB2 SİHA DA düşürüldü. Türkiye ile Ukrayna arasında SİHA anlaşmaları yapılmıştı. 27 saat havada kalabilen Bayraktar TB2 SİHA'ları Ukrayna ordusuna verilmişti.

 

2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurban kesmek kimlere farz? 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurban kesmek kimlere farz?
Ajansın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre ayrıca Ukrayna'nın Cherkasy Oblastı'ndaki Smila kentindeki bir radar istasyonu da etkisiz hale getirildi. Rusya Savunma Bakanlığı operasyonda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'in askeri altyapısı, hava savunma tesisleri, askeri sahaları ve hava kuvvetlerini hedef aldığını açıklamıştı.

DAHA ÖNCE DE GERİLİME NEDEN OLMUŞTU

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ekim ayında yaptığı açıklamada Donbas'ta devam eden çatışmalarda Türkiye üretimi 'Bayraktar TB2' insansız hava araçlarının kullanıldığını duyurmuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konuya ilişkin bir soruya "Türkiye ile gerçekten de özel, iyi ilişkilerimiz var. Fakat bu durumda maalesef, bu gibi silahların Ukrayna ordusuna tedarik edilmesinin, (Donbass) temas hattındaki durumun istikrarsızlaşmasına neden olabileceği yönündeki endişelerimiz doğrulanmış oldu" yanıtını vermişti.