Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, TV8 İnt’te Cumartesi günleri yayınlanan Ekonomi Dünyası programına konuk oldu.

Zonguldak'ta konak satışa çıkıyor! İşte ihale detayları Zonguldak'ta konak satışa çıkıyor! İşte ihale detayları

    Devrek ve Devrek Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili olarak çekimler yapan Ekonomi Dünyası yapımcıları Başkan çetin Buzkurt ile röportaj yaparak Devrek ve Belediyenin çalışmaları hakkında hakkında bilgiler aldı.

    Konuşmasında, 14. yüzyıl düşünürü, devlet adamı ve tarihçisi İbn-i Haldun’un “Coğrafya insanın kaderidir” sözünü hatırlatarak başlayan Başkan Bozçkurt, Devrek’in yöresel ürünleri olan, “Bazlama”, “Baston”, “Beyaz Baklava”, “Simit”, “Cevizli Kömeç”i ekranlara aktardı.

    Başkan Bozkurt, belediye olarak insan odaklı çalıştıklarını belirterek, “Güler yüzlü, mutlu çocuklar, mutlu anneler kısacası insanları mutlu bir Devrek yaratmak istiyorum. Bütün çabam bu bunun için uğraşıyorum” dedi.

    En büyük hayalinin dünyada baston girmeyen ev kalmaması olduğunu da ifade eden Başkan Bozkurt, “Devrek geleneği ve kültürü olan bir kent. Bu kültürlerden birisi de bastondur. Baston ilçemizle özdeşleşmiş bir ürünümüz, geçim kaynağımız. İnsanlarımız el emeği göz nuruyla bastonu işleyip ülkemize ve dünyaya satıyorlar. Böylece ilçemize ekonomik girdi sağlanıyor.”dedi.

    TV8 İnt Ekibi daha sonra, belediye tarafından yapılan Seyir Terası, Çocuk Sokağı, Mesut Özil Tesis ve Egemenlik Parkında çekimler yaptı.