Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Filyos gezisini değerlendiren AK Parti Zonguldak milletvekili Polat Türkmen uzun süredir gündemde olan Çaycuma havaalanının pist uzunluğu ve genişliği ile ilgili bakanın verdiği müjdeyi değerlendirdi.
Zonguldak havalimanında pist uzatma ve genişleme çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Türkmen bakan Karaismailoğlu ile birlikte Filyos Liman inşaatında incelemelerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi; " Sayın bakanımız bugün ilimize gelerek Filyos liman inşaatındaki çalışmaları yerinde inceleyip önemli açıklamalarda bulunmuştur. Filyos Liman inşaatımız hızla devam etmekte olup programlandığı  gibi yıl sonunda çalışmaların tamamlanması hedeflenmektedir, akabinde Filyos havzasındaki arazi ve altyapı çalışmaları takip edecek olup sanayicilerimize  Arsa tahsisleri ne başlanacaktır.
Zonguldak'ımız için önemli İhtiyaç olan hava limanımızın pis genişleme ve uzatma çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir özel idaremizin katkılarıyla gerçekleştirilen pist uzatma ve genişleme çalışmalarına Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı mızda destek verecek olup Sayın bakanımız bu müjdeyi bizlere vermiştir.
Hava limanımızın mevcut pist uzunluğu 1800 metreden 3000 metreye çıkartılacak olup genişliği de 30 metreden 45 metreye çıkartılacaktır Böylelikle büyük gövdeli nakliye ve yolcu uçaklarımızın havalimanını za inmesi sağlanacak olup hava ulaşımında ki önemli sorun da giderilmiş olacaktır.
Sayın bakanımıza ilimize teşrif lerinden dolayı ve ilimizdeki yatırımlara verdiği desteklerden dolayı halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Zonguldak’ın baş belası çöp dağı! Zonguldak’ın baş belası çöp dağı!