Zonguldak'ın merkez köyleri günlerdir susuz! Zonguldak'ın merkez köyleri günlerdir susuz!

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, gerçekleştirecek olduğu projeler kapsamında Kozlu’ya Türkiye’nin en büyükHayvan yaşam merkezi” yapacaklarını açıkladı.

Başkan Bektaş, İMZA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Emen’e verdiği bilgilerde Kozlu’ya yeni bir mezarlık yapılacağını ve Kozlu’nun bu sorununu kökten halledeceklerini ifade ederek Hayvan yaşam merkezi projesi hakkında da şunları söyledi.

“Milletvekillerimiz, Zonguldak, Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlarımızla birlikte geçtiğimiz günlerde Ankara’da ziyaret ettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a konu hakkında detaylı bilgiler verdik. Girişimlerimiz sonuç vermeye başladı ve birlikte hareket etmenin faydalarını da görmeye başladık. Yeni mezarlık için Orman Genel Müdürlüğü tahsis işlemlerini tamamlamak üzere 30 bin 489.71 metrekarelik alan belediyemize tahsis ediliyor. Bu mezarlık alanı Belediyemiz tarafından en kısa sürede tamamlanarak cenaze defin işlemleri yapılacaktır.

HAYVAN YAŞAM MERKEZİ

Bektaş devamla, “Bir diğer önemli konu Kozlu Kızılcakalem mevkiinde 40 bin metrekarelik alan içerisinde Türkiye’nin en büyük “Hayvan yaşam merkezi” kurulacak. Bu konuda da 3 belediyemizle birlikte hareket ederek tüm hayvanlarımızı bu barınakta toplayacağız ve onlara da güzel bir yaşam hakkı verilecektir. Sağlıklı ortamda hayvanlarımız yaşayacaklardır. Orman genel Müdürü Bekir Karacabey ile görüşerek hazırlıkların önümüzdeki günlerde başlatılacaktır. Burada hayvanlarımızın tedavi ve bakımları yapılacak ve burası ziyaretçi akınına uğrayacaktır. Kozlu’muzu çok daha güzel yerlere getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir.”